Domov » Fórum » Kritika » Premýšľanie o všetkom

Premýšľanie o všetkom

Kritika

 
Ky | 2017-05-17 19:46:556x

(Potrebujem Váš názor na moju tvorbu, spôsob prezentácie, cenu u uvedených vecičkách a názor na moju myšlienku. Nakoľko sa tu medzi Vami cítim ako s mojou veľkou kreatívnou rodinou.)

(1) - Na začiatku je primitívny blábol o mne. A samozrejme predtým nemôže chýbať sentimentálna časť ktorú mi aj tak nik neuverí.

(2) - Popredný text v obchodíku

(3) - Informácie o tvorbe

(4) - Fotografie u prác

(5) - Cena

(6) - Môj názor

(7) - Nápad

Dobrý deň,

neviem či to tu môžem napísať. Či to tu vôbec patrí a či sem patrím ja. A pochybujem že by mal niekto záujem , napísané slová čítať. Takže to prosím asi ani nečítajte. ... Dík : )

Sashe.sk osobne poznám a používam veľmi dlho. Úprimne milujem a obdivujem každého kto je šikovný. Šikovný vo vytváraní mnoho krásnych vecičiek, v obchode, v prezentácií. Jednoducho Vás všetkých žeriem. A ak by som vlastnila milióny prisahám Bohu všetkým z Vás by som chcela pomôcť vo Vašej tvorbe. Kupovať vecičky od Vás aby ste sa viac a viac zdokonaľovali a mali motiváciu. Och, Napr. Také zápisníčky od Mikayli a viacerých. pripadám si ako úchyl. o_O A aj krásny nábytok. Už teraz viem že chcem mať celý dom naplnený zo Sashe.sk

(1)

Nepovažujem sa za predávajúceho. Ale aj napriek tomu som si dovolila dať pre srandu nejaké moje výtvory.

Tvorím si veci len tak doma bez finančného ohodnotenia. Beriem to ako školu a stále sa učím. Vo viacerých veciach som nepracovala a sú pre mňa nové a z toho dôvodu sa stále hľadám a zisťujem moje predpoklady. Dalo by sa povedať že je to moje portfólio ktoré chcem prezentovať môjmu zamestnávateľovi. Moje portfólio sa netýka len maľby a kresby ale aj grafiky a pod.

(2)

Informácie, texty v mojom "obchodíku" stále mením neviem čo tam mám napísať. Nakoľko som neni predávajúci. Mala som tam napísané v minulosti, hlúposti o tom že som amatér a pod. Zbytočne dlhé texty ktoré nikoho nezaujímajú a ani mňa. Veci o tom že nemám toto a tamto. Niekomu sa to mohlo zdať že chcem niekoho nalákať na to aby mi dal "lajk" a pod. :D. Veľa ľudí si to aj myslelo z komentárov ktoré písali a pod.

Dnes som texty zmenila, informácie čo som tam mala napísané. A dala som to do jednej vety.

(3)

Nakoľko sa nepovažujem za predávajúceho a neviem či by niekoho reálne zaujímala moja tvorba. Nikde som nepísala informácie o tvorbe. Ale dnes som tam predsa len niečo napísala. Čomu sa venujem. Len tak zo srandy. Nepovažovala som to za dôležité, lebo pokiaľ by niekto mal záujem tak by mi napísal poštu.

(4)

Fotografie u prác. Toto obdobie mám u seba komplikované a nikde nedávam viac fotografií. Ale určite v nasledujúcom období chem dať viac fotografií pre práce. A ľudia ma môžu predsa kontaktovať cez poštu pre fotografie. Rovnako aj videá pri prácach, sú tam pre to aby človek videl reálne zhotovenie tej práce a priebeh. Nie je to pre nejaké vedľajšie zámienky. Za tie videá ktoré vytváram nemám finančné ohodnotenie. + Fotografie mám do obdĺžnikového tvaru na výšku pre väčšinou zhotovenú prácu na výšku.

(5)

Cena, je určená pre reálne spotrebovaný materiál u každej práci. Ja si účtujem Elektrinu a čas. Plus poštovné a balné je zadarmo a posielané v normálnych alebo darčekových lepenkových doskách na kresby.

(6)

Ak by som bola človek ktorý nemá vzťah k umeniu ale predsa len vidí. Obdivovala by som človeka ktorý vie tvoriť. Ale nikdy by som si asi nijakú prácu nekúpila. Nakoľko som alergik, obrazy sú nepraktické, sadá na nich prach. (Špeciálne na mojich abstrakciách:) A zostane vám po klinčeku diera v stene. A v dnešnej dobe je moderné mať holé steny. A mať dané veci len na stolíkoch. Alebo na interiérových stojanoch čo by som ja asi sama sebe odporúčala. Samozrejme je to individuálne. Ale je podobných ľudí veľmi málo ktorý by si niečo na stenu zavesili. V takomto umení je veľký problém zaujať a preraziť. Preto v predaji nevidím zmysel a perspektívu. Všetko záleží už len na dobrých dušičkách ktoré majú nejaký zmysel pre umenie alebo skôr pre potešenie blízkych alebo predajcu.

(7)

Môj nápad ktorý som obdržala pred pár dňami je nasledujúci:

Ak by som mala možnosť predať nejakú prácu. Napadla ma myšlienka nájsť na Sashe.sk niečo čo súvisí s mojim obrazom, kresbou pre dotyčnú osobu alebo čo súvisí podľa mňa s kupujúcim. Nájsť niečo s čím by som kupujúceho potešila. A samozrejme potešila predajcu tej vecičky ktorú by som našla. Nakoľko by som ju kúpila od toho predajcu ona by prišla ku mne domov. Ja by som ju zabalila do balíka pre môjho kupujúceho ako darček, je jedno za akú hodnotu by bola kúpená. Jednoducho pomôcť niekomu kto má tú vecičku problém dlhší čas predať a ktorá sa mne osobne veľmi páči. Samozrejme by som o tom informovala predajcu tej vecičky čo mám v pláne urobiť priložiť k nej jeho vizitku a informovať o tom redakciu aby o tom vedeli. A zhotoviť fotografie balíčka ako bude vyzerať keď si ho človiečik otvorí.

Ja verím že Vaša kritika na mňa nebude tvrdá. Lebo ak áno asi sa za počítačom rozplačem. :)

Ale budem rada ak sa vyjadríte už akokoľvek. Budem rada.

Prajem Vám veľa úspechov, snáď som Vás neunudila. Dohovie či si to niekto všetko prečítal až dokonca.

Ďakujem, prajem pekný deň. ❤

K.

artbodka | 2017-05-17 20:15:083x

Karinka, ja som si to všetko prečítala, aj keď to nikomu neodporúčaš :-). Ale mám v tom zmätok , najmä posledný odstavec som nejako nepochopila. pokúsim sa napísať svoj názor, napokon robím do podobnej oblasti ako ty :-). 1. zbytočne veci nekomplikuj - v úvodnom texte napíš radšej niečo praktické a osobné - a menej filozofické (a to ja filozofujem rada, ale všetkého priveľa škodí ) - napr. čo si študovala, čomu sa venuješ, čo máš rada... bod 2) nepíš, že sa nepovažuješ za predávajúceho - si predávajúci - ním je každý, kto chce niečo predať, bez ohľadu na to, či sa mu v tom darí alebo nie, bod 3 ani ja nemám úplne kvalitné foto, ale už sa na tom pracuje, videá pre predaj nie sú až tak podstatné, poznám tu na sashe veľa art predajcov (vrátane mňa) čo predávajú celkom úspešne aj bez toho :-), bod 4) ceny máš primerané prácnosti :-), 5. ak ti smiem poradiť, kresli jednoduchšie veci, možno menej "fotkové", ľudia si radi kúpia aj obraz, portrét, málokto však je ochotný do neho investovať veľké peniaze, skôr predáš jednoduchšie a lacnejšie veci :-)

Lisbet | 2017-05-17 20:54:482x

I ja som dočítala a myslím, že chápem a viem, že netliachaš do vetra.... za seba veľké ďakujem posielam a už len krátko k bodu 7, máš veľké srdco, priam nezmerateľné...

artbodka | 2017-05-17 20:56:227x

a ešte jednu vec som ti chcela napísať - nezvyknem takto od pc analyzovať niekoho, ale z teba to priam kričí. Pripadáš mi ako človek, ktorý túži po pochvale, le nedokáže ju prijať, pretože neverí tomu, že je čo chváliť. Nauč sa oceňovať samú seba a veriť si. Umelec potrebuje v sebe určitú dávku pokory, inak by nemal dôvod sa zlepšovať v tvorbe, ale aj dávku drzosti a sebavedomia, inak by nič nepredal :-))). Nehovor a nepíš o tom, že na tvojich veciach je kopu chýb, kto ich tam vidí, tech vidí. Kto nie, tomu to netreba podsúvať. Ak pre niekoho niečo urobíš či mu pomôžeš a on ti poďakuje, nehovor: to nestálo za reč či to nebolo nič (lebo bolo :-) ), ale povedz rado sa stalo, rada som ti pomohla :-)... Viacej si ver, ak ty neveríš, že niekto by chcel niečo od teba kúpiť (bez tých komplikovaných rošád s darčekmi), ako tomu majú uveriť potencionálni zákazníci?

Ky | 2017-05-17 21:04:582x

Veľmi ďakujem za komentár. ❤

(1) Nakoľko nemám vysokú školu a titul, neviem či by niekoho také informácie o mne zaujímali preto ich tam nemám napísané.

(2) V takýchto veciach je naozaj komplikované byť predávajúci. Vždy si každý hľadá inú cestu ako uspieť a robia viac vecí, a viac vecí predávajú. Mňa taktiež napadli iné veci, čo by samozrejme súviseli s papiernictvom. Ale zase nechcem aby si ľudia mysleli niečo zlé, že po nich opakujem.

(3) Určite áno, sú taký. A obdivujem ich. Ale pre predávajúceho ktorý začína nie je overený a ohodnotený. Nepredal nijakú vecičku a nemá v galérií pre určité dôvody viac fotiek, tým pádom je lepšie ukázať záujemcovi o jeho tvorbu video kde je dôkaz že je to kresba že je to reálne zhotovené. Môže si pozrieť techniku ako to tvorí, aby to mohol zhodnotiť. Pokiaľ by sa mu to nepáčilo, osloviť iného umelca. Spôsob tvorby, tvorím viac menej pre kameru, čo sa týka postupu ako by sa mala podobná vec zhotovovať z umeleckého hľadiska. To veľa krát s tým nemá nič spoločného hlavne u tých malieb. Ale chcem dať tomu videu príbeh a myšlienku.

(4) Niekto pred určitým časom ma skontaktoval cez Sashe.sk a napísal mi že hľadá umelcov. Napísal mi že ho mám kontaktovať cez sociálnu sieť Facebook. Samozrejme som to nahlásila redakcií. Ale napísala som mu že pre viac informácií a obchod musíme komunikovať cez vnútornú poštu na Sashe.sk lebo inak sa porušujú pravidlá tohoto portálu. Za ďalšiu správu čo som od neho obdržala taktiež mimo Sashe.sk mi písal o mojich cenách, že si to nemôže dovoliť a by mi to vynahradil inak. A vôbec z toho všetkého som vydedukovala že chce kupovať portréty od umelcov za nižšie peniaze a potom predávať za drahšie. Píšem to tu aj preto že som mu odporučila viacerých umelcov na Sashe.sk ktorí sú šikovný a ktorých obdivujem a sú overený. Ja som ho odmietla lebo nemám čas. Píšem to ako odôvodnenie a aj upozornenie. Odôvodnenie preto kvôli čomu píšem a chcem vedieť názor na ceny. A samozrejme som si vedomá toho že cena závisí či ten človek je akademik, či má titul, či mal možnosť niekde vystavovať. Tým pádom sa daná hodnota diela zvyšuje.

(5) Áno túto vec si plne uvedomujem. Mne osobne sa tiež nepáči takáto tvorba. Nemá to žiadnu hĺbku. Je to suché. V budúcnosti chcem tvoriť konečne vlastné veci. A veľmi sa na to teším. Určite niečo uskutočním tento rok. Mám myšlienky ale neviem či budú niekomu milé. Takýto druh portrétu robím aj z toho dôvodu. Aby som si určila vyššiu latku a urobila niečo čo som pred tým nerobila. A cestou za tým sa hľadala. A známe tváre preto, lebo ľudia ich poznajú vedia ako vyzerajú. A pre to aby vedeli ako približne bude vyzerať ich portrét kde by som sa snažila zhotoviť podobizeň. Jednoduchšie veci budem tvoriť pokiaľ ma niekto o to zažiada. A momentálne hľadám modelku, ktorá by mi bola k dispozícií. Urobiť expresionistické ale aj realistické kresby a maľby a aj iné veci. Ako ukážku inej techniky a spôsobu tvorenia. Tej jemnosti na Sashe.sk je toľko veľa. o_O Vždy keď to otvorím, viem že sem nepatrím. :) Nie preto že by som bola lepšia a pod. Ale preto že moja hlava, moje ruky sú divné. Obdivujem ľudí ktorý dokážu spraviť jednoduchšie a jemnejšie veci. Musím sa to naučiť. Skúsiť to aspoň. :) Môj učiteľ na stredne škole, keď videl čo robím. (REALIZMUS a že sa pokúšam o HYPERREALIZMUS) Sa ma opýtal či som v poriadku. (Myslel psychicky :) - Samozrejme že nie som. o_O :D Keby o všetkom viete Vy moja Sashe rodina. Povedal že mám ruky expresionistu, trošku ma to potešilo, ale aj zamrzelo.

Ešte raz veľmi ĎAKUJEM za komentár a prečítanie, @artbodka. :-* cmuk ❤️

Ky | 2017-05-17 21:10:421x

❤️ @Lisbet, @artbodka :'(... ❤️ Ďakujem za Vaše slová. ❤️

suhvezdia | 2017-05-18 11:14:325x

nebudem reagovať na všetko tu spomenuté, toľko času ani chuti nemám, ale nedá sa mi nereagovať vôbec....

pozrela som si galériu, a nevidím nič divné alebo inak zarážajúce, či tvrdé. realistické/naturalistické

obrázky vždy boli a asi aj vždy budú bežnému(nevýtvarnenému) oku ľúbivé. v štandardnej obývačke vyzerajú príjemne,

a ľudia takýto prejav považujú za vrchol kresliarskeho umenia, čiže laický človek takúto estetiku určite ocení.

priaznivcov máš dosť, takže ak máš problém s predajom, tak to bude len o cenách. tým nevravím že sú privysoké, sama vieš koľko času ťa ich vytváranie stálo, a len

Ty sama im tú cenovku môžeš nalepiť. ide len o to, že pre nás bežných plebs, nie je jednoduché len tak investovať do umenia.

a nerada Ti toto píšem, ale takýchto kresliarov je tu mnoho. takže je možné, že sa v týchto vodách strácaš.....

v podstate som chcela len povedať, že to ako máš teraz nastavenú tvorbu, je podľa mňa cesta, ktorá má potenciál byť uspešná u bežných ľudí. je to ľúbivé, pekné.

ale, či to má hlbšiu hodnotu(pre Teba), je podľa mňa platnejšia otázka. ak Ťa táto forma napĺňa, ak Ti to prináša radosť z tvorby, tak je všetko absolútne v poriadku,

a to či sa Tvoje veci predávajú alebo nie, určite nie je ukazovateľom, či je okej, že robíš to čo robíš. ani lajky ani reči ľudí.

všimla som si, že v popiskoch v jednotlivých kresbách často podotýkaš, že v kresbách je kopec chýb, že to vieš lepšie atď.

to je riadna blbosť, to si do popiskov určite nepíš. o tých chybách totižto vieš len ty, ľudia ktorí si kresbu prezerajú, tam tie chyby nemôžu vidieť.

ak poukazuješ na chyby akademické, to Ťa trápiť vôbec nemusí, kópie fotiek nie sú akademické kresby/portréty, a pochybujem,

že to tu niekto bude takto analyzovať. nepíš si tam, že sú v nich chyby, alebo že sú nekvalitné. nikto nebude mať záujem investovať peniaze do kresieb v tejto

cenovej kategórii, ak ani sama autorka nie je presvedčená o ich hodnote.buď za svojou tvorbou stoj pevne, alebo ak to vieš lepšie, tak to nakresli tak aby si mala pocit,

že je to lepšie, a prezentuj sa potom s nimi.ak cítiš, že táto cesta nie je to pravé, nenapĺňa Ťa, a chceš sa pohybovať v iných lesoch, tak sa pusť do hľadania,

experimentuj, skúšaj, s dostatkom motivácie a vytrvalosti to pôjde. a snáď sa nájdeš, a túto galériu kľudne nechaj otvorenú,

poupratuj si v nej trochu, nepíš že sú to zlé kresby, neponižuj sa vkuse, neľutuj sa, a netreba sa rozpisovať ak nemáš o čom. nechaj to tu otvorené,

a niekto so záujmom sa určite nájde.

a Ty zatiaľ v čase, ktorý máš vyhradený na tvorbu, hľadaj a experimentuj, bez ohľadu na to, čo je ľúbivé pre ľudí, alebo čo Ti povie neviem aký precenený učiteľ,

bez ohľadu na nejaké dobové plytké vlnobytie trendové, nemusíš hľadieť ani na to, čo fičí na sashe, alebo aj hej, ak chceš predávať a je Ti jedno, že

budeš tuctová, tak choď podľa trendov, niečo folkové, kvety do hlavy, škandinávska beloba, to ľudí furt baví...

ja sama tu v galérii mám staršie veci z vysokej školy, ktorých sa chcem viacmenej zbaviť, pretože som v tvorbe už niekde úplne inde.

podľa mňa si choď svoje.. kresli maľuj veľa, véľa, skúšaj techniky v ktorých Ti nie je až tak pohodlne, pestuj si imagináciu a niekde sa nájdeš.

môžeš robiť čo len chceš, pokiaľ ťa to napĺňa a robíš to strašne rada. lebo ináč to zmysel nemá žiadny. a to asi aj Ty sama vieš.

mnoho lásky posielam, neplač furt, a hybaj kresliť voľačo.

artbodka | 2017-05-18 11:28:431x

súhvezdia, presne si to vystihla, ja som to včera len načala, kedže môj synátor 4 ročný nechcel zaspať ani o pol 11 večer , tak sa to nedalo takto rozpísať, len som to trochu spomenula, plánovala som to dnes lepšie a podrobnejšie napísať, len si ma predbehla tak už nemusím :-)

artbodka | 2017-05-18 11:33:534x

skrátka, vymaž všetky negatívne poznámky, kresli, raduj sa, nešpekuluj :-))))

Kreatvory | 2017-05-18 11:57:382x

júúúj, tak ja možno zabudnem na niečo, čo som chcela napísať, ale pokúsim sa aspoň pár myšlienok :) Ten úvod si napísala úplne krásne - tiež tu veľa vecí obdivujem a mám chuť podporiť všetkých a všetky veci - aj tie menej nápadné, aj ľudí, ktorí majú málinko predaných a pritom takých pekných vecí ... sama občas nerozumiem tomu, podľa čoho si daný zákazník nájde tú "svoju" vecičku na kúpu, či ide o náhodu, či o "urputné" hľadanie :) čo sa týka samotnej tvorby, najprv k cenám - je to veľmi ťažké pre človeka, ktorý nie je profesionál určiť cenu, ale netreba sa podceňovať ... ide predsalen o tvoj čas, a niekedy mám pocit, že niektoré vecičky, hoci aj keby boli zadarmo, tak si ich nikto nekúpi ... na druhú stranu veci s vyššou sumou musia ísť zákazníkovi, ktorý sa v nich nájde a danú vec ocení - len tu treba možno podporiť to, aby si bola "na očiach" ... možno trochu viac robiť kolekcie, v ktorých sa môžeš prezentovať ... ale možno by naozaj nebolo na škodu skúsiť aj "jednoduchšie" dielka - cenovo prístupnejšie, teraz fičia zvieratká a rastlinky :) ... zas ak je ti to proti srsti, tak je hlúposť nútiť sa do niečoho, čo sa tebe samej nepáči :) ... k tvojmu siedmemu bodu - mne sa to veeeeľmi páči!!!! oceňujem túto snahu a myslím, že by to bol dobrý nápad ako nás "pospájať" :) ... a ešte jedna vec (možno mi potom ale ešte niečo napadne) - určite z tvojich popisov vecí zmaž tie slová o chybách a o tom ako to vieš spraviť lepšie (ako písala aj artbodka) ... čo by koľkí dalo za to, keby takto vedeli maľovať!!!!!!!!! si jednoducho talent!!!!! ľudia sú ochotní kúpiť obrazy s dvomi čiarami za milióny a ty tu máš nádherné diela a píšeš o chybách? :) ja si vždy hovorím, že veď nie sme stroje ... my sme raz urobili jednu brošničku s líškou a hovoríme si: "do kelu, to sa nám nejako nepáči, niečo tam chýba, no neviem, neviem ..." ... a potom sme boli na predajných trhoch a vzali sme aj tú brošňu a čuduj sa svete, ľuďom sa páčila presne taká aká bola :) ... držím veľmi palce s tvorbou a posielam koooopec pozitívnej energie - poslala by som aj kus sebavedomia, ale sama s tým mám problém :))))))) ale váž si čo robíš a hoci sa vždy dá zlepšovať, už teraz je to skvelé!!! pracuj na sebe, no nepodceňuj sa :) (joooj, to teraz ako keby som z nejakej motivačnej knihy vystrihla :

))) hihi ... Katka z Kreatvorov

Kreatvory | 2017-05-18 11:59:201x

:))) no a kým som spisovala ten môj dlhočizný komentár, tak suhvezdia písali o tom istom :)

Ky | 2017-05-18 12:17:53

@suhvezdia, :) @artbodka Ďakujem. ❤️

Teraz ma asi najviac mrzí to že som to sem vôbec písala. Ale mala som potrebu dať myšlienky von. Ospravedlňujem sa ak som spôsobila niečo zlé. Ak moje slová niekoho nahnevali, rozčúlili alebo videli pod tým nebodaj niečo detinské, sentimentálne, neuhladené a pod. Nemyslela som tým nič zlé, neboli pod tým skryté úmysly. Preto som napísala na začiatku vyjadrenie že neviem či to sem patrí. A možno aby to ľudia nečítali alebo aby to bolo zmazané redakciou. Nakoľko, ak by som to osobne uvidela ja. Asi by som to nečítala, pokiaľ by som nemala čas. A nakoľko je to aj dlhé. Možno by sa jednotlivé vymenované slová nachádzali aj v mojej hlave ak by som to uvidela. Všetko záleží na tom ako sa človek cíti, aký ma deň a čo prežíva. Podľa toho povie jeho názor, komentár, alebo či sa má chuť vôbec vyjadriť, dnes alebo zajtra. Preto Vám úprimne Ďakujem že ste venovali niekomu koho nepoznáte čas nakoľko je niekedy drahý.

Chcela som kritiku a názor od Vás mám ho mať a som mu veľmi rada. Ako dobre, že sa skritizujem vždy na začiatku sama, aby ma potom až tak nebolela kritika a názor od ostatných. o:)

Ďakujem Vám veľmi moc, ❤️ hybajme všetci makať na našich snoch. :D

artbodka | 2017-05-18 12:26:283x

Karinka, ale ty zase robíš to isté, zase sa kritizuješ a ospravedlňuješ - fakt je to zlozvyk, na ktorom by si mala popracovať. Preboha o ako rozčúlení či nahnevaní hovoríš, to je asi len v tvojej hlave toto! "Ako dobre, že sa skritizujem vždy na začiatku sama, aby ma potom až tak nebolela kritika a názor od ostatných. o:)" - toto je veľmi zlý prístup k samej sebe :-).

Ky | 2017-05-18 12:27:59

@Kreatvory Veľmi Ďakujem.

Mám krásnejší deň pre všetkých ktorí sa vyjadrili. Veľmi si to cením. :-* ❤️ Vďaka Vám všetkým mám motiváciu pokračovať, nakoľko niekedy energia v živote človeka nie je.

Cmuk, Ľúbim Vás všetkých. ❤️

charis | 2017-05-18 12:37:412x

Ky , tie portréty sú krásne, ale ľudia a vonkajší svet ti vždy ukazujú to , čo je v tvojom vnútornom :-) to aby si to videla ... v tvojom vnútornom je veľa krásneho ale aj neistoty a nesebadôvery, skús na tom popracovať, aj ja na tom pracujem už dlho :-) dostala si krásny dar do vienka ... držím palce

kajura | 2017-05-18 13:02:241x

...máš byť na čo hrdá a nepodceňuj svoju tvorbu ani seba. Máš talent tak to ukáž ľuďom...Ten farebný abstrakt určite nie je gýč ! Pozitívna psychohygiena robí divy...aj zákaznik to potom vie:)

Musela som reagovať...

Ky | 2017-05-18 13:07:59

@artbodka Čo keď to niekto číta kto si bude myslieť, niečo zlé napr. že sa chcem zviditeľniť a hrať niekomu na city. Preto píšem, že možno niekto má zlý deň a keď bude vidieť môj príspevok bude vidieť rôzne veci. Napr. že sa tu ľutujem (Ako to my umelci máme vo zvyku robiť. Dalo by sa to skôr odôvodniť tak, že každý človek ((aby som neurazila umelcov)) potrebuje niekedy pochvalu, uznanie, lásku, pozornosť od iného človeka, z toho dôvodu aby bol jeho život plnší / naplnený dobrým svetlom, pozitívnej energie aby sa neľutoval, naschvál nesnažil podceňovať samého seba pre jeho schopnosti len z toho dôvodu aby počul od iných ľudí vyvrátenie, jeho myšlienok.) - Už zase zachádzam niekde inde. (A ... hovorím všeobecne o ľuďoch nie o sebe ((aby si niekto niečo zase nemyslel.)) :)

Prepáčte mi. :) ja som sa naozaj asi pomýlila, mojim príspevkom, alebo skôr mojimi komentármi. (Asi to viac nebudem komentovať, lebo to všetko kazím.) Mala som to zaradiť do tém "Úplne mimo misu"

Neskutočne Vám Všetkým ĎAKUJEM. ❤️

artbodka | 2017-05-18 13:13:141x

Karinka, fakt toto nerieš, kto si čo bude myslieť, jednak do mysle iných nevidíš, jednak nie je to jedno? :-)))) Kto si čo myslí, to je jeho vec, nie moja :-)). Ja som rada, že si načala túto tému, určite je to zaujímavá a inšpiratívna diskusia :-).

Kreatvory | 2017-05-18 13:33:392x

nieeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee ... toto si určite nemysli, že si myslíme, že píšeš niečo zlé a hlavne, že si myslíme, že to píšeš, lebo máš nejaké bočné čudné úmysly :) a určite pokračuj v tom, čo robíš :) a píš, čo cítiš :) je nás tu dosť veľa, tak sa isto nájdu ľudia, ktorí ťa vypočujú/prečítajú :) a máme si tu navzájom pomáhať, no nie? tak si pomáhame :)))

Ky | 2017-05-18 13:49:292x

@charis, @kajura ❤️ Ďakujem. ❤️

Čo sa týka tej abstrakcií: napísala som to na základe toho že samotný učitelia na našej škole mi to povedali. Síce nerozumeli maľbe, ale zaradili to tam aj kvôli tomu že to ľudia vytvárajú podobné práce bežne. Ja podobné abstrakcie vytváram ako odreagovanie a uvoľnenie sa. (Moja kamarátka mi raz povedala že podobné veci robia malé deti v škôlkach pre nadobudnutie motoriky, vnímaniu a pod.) :-/

Pred asi rokom som natrafila na stránku s umením, (ak ju sem môžem napísať pre inšpiráciu pre Vás všetkých kto to číta https://www.wikiart.org ) táto stránka slúži ako archív umelcov, jedná sa o nejakú neziskovú organizáciu. Ja som ju našla náhodou, keď som niečo hľadala. Možno že ju poznáte, ja tieto veci objavujem za pochodu životom. Máte tam naozaj krásne fotografie prác umelcov z rôznych storočí. Také, Vám ani niekedy nedajú a neukážu na strednej škole. (Našla som tam plány kúš od L. da Vinciho dokonca "neuveriteľné" akty zo storočia z akého mi vypadli oči.) Máte to zoradené tak aby ste to našli čo najpohodlnejšie. Videla som tam aj štýl gýč. Keď som to otvorila som bola prekvapená, že sa takéto práce radia do toho štýlu. Nakoľko v našej škole boli učitelia ktorí veľa krát o tom nevedia nič. Ale predsa kritizujú žiakov a pomaly ich idú ponižovať a zbytočne zle a neoprávnene hodnotiť. A pritom sa tvária že sú kvalifikovaný učitelia. Nepovedia Vám o tom že existuje vôbec štýl gýč. To slovo gýč neznamená nič zlé. Sú ľudia ktorým sa podobná tvorba páči ale tá tvorba nemusí súvisieť len s abstrakciami. Nepovedia Vám o iných umelcoch, nedajú Vám možnosť sa plne realizovať a inšpirovať sa, dať Vám zdroje. Jednoducho sa to dá zhrnúť do jednej vety a to takej že: Je veľa učiteľov ktorí sú lakomí predať informácie žiakovi.

artbodka | 2017-05-18 13:51:141x

to nie je o lakomosti, to je o strachu, boja sa, že ich žiak príde na to, že je lepší :-)))

em-er-ka | 2017-05-18 19:47:486x

Už je vyššie napísané zrejme dosť ku tvojim otázkam, nechce sami v tejto chvíli všetko čítať. Mám pre teba jednu jedinú radu : nemaľuj pre Sashe, maľuj pre seba... nerieš vopred to, či sa to niekomu bude alebo nebude páčiť. Tisíc ľudí ti môže povedať, že sa im daný obraz páči a predsa sa ti nikdy nepodarí predať ho. A naopak, tisíc ľudí ti povie, že ten obraz je katastrofa sama o sebe a bude predaný hneď po zverejnení. V každom obraze (od akéhokoľvek autora) si divák rád "prečíta jeho dušu" . Ak tam nie je čo čítať, obraz sa prepadne do nezáujmu a autor do zabudnutia. Ak budeš maľovať iba kvôli páčivosti Sashe tvoje diela budú bez čitateľov....

Ky | 2017-05-18 19:58:48

@artbodka :)

@em-er-ka Veľmi si vážim Vaše vyjadrenie. ❤️ Ďakujem. ❤️



Pripísať komentár


Pre komentovanie musíš byť prihlásený, nejde to ináč.