PayPal

Predaj/Platba/Doručenie

 
Ammyla | 2010-08-27 10:16:41

Neviem ci som s touto temou v dobrej kategorii, ale spytam sa... Mate niekto skusenosti s PayPalom? Konkretne s prijmanim platieb nan (vyuziva sa to hlavne pri platbach zo zahranicia). V minulosti som hodne pouzivala PayPay, ten bol dobry, pretoze druha strana (nakupujuca) nan mohla platit z bezneho bankoveho uctu, ale cely system sa im nejak zrutil a peniaze uz mnohi nevideli. No pri PayPal musi mat PayPal aj druha strana a to je velka nevyhoda. No docitala som sa ze uz je mozne platit nan aj platobnou kartou, neviete niekto ako to funguje?

A este jedna otazka...ako riesite platby zo zahranicia?

nikkita | 2010-08-27 10:37:05

ahoj, môžem poradiť zo strany zákazníka, cez paypal zatiaľ iba platím, cez kartu, vytvorenie účtu trvá tak 10 min a je to bezplatné. čo sa týka príjmu platieb, skvelé články sú tu : http://4m.pilnik.sk/prevadzka_paypal_ucet_poplatky/

Skipka | 2010-08-27 11:12:00

no ja mam zriadeny a obcas to vyuzivam, ale velmi malo. Problem je v tom, ze peniaze z PayPal idu na kreditnu kartu a nie na ucet. Cize ked mas kreditku je tam debet a kredit. Ked kupujes nieco to je debet a kredit je ked dostanes. Mesacne platis nejake poplatky vo svojej banke za kreditku a to sa odratava z toho kreditu, cize v podstate ta akoby nutia nechavat to co tam dostanes na kreditke. Inak co sa tyka poplatkov, treba priratat take euro k cene, lebo Paypal ti stiahne nejaky poplatok a aj banka.

Skipka | 2010-08-27 11:14:37

platby zo zharanicia by si mohla poriesit vramci EU a EHP normalnym bankovym prevodom, pytala som sa v banke a povedzme ak bankovy prevod obsahuje vsetko co ma ako je IBAN a SWIFT kod, tak za prevod platis iba 1 euro, ale to v ramci Europy. Ak platis ty alebo niekto tebe v inej mene ako euro, potom su poplatky vyssie a neoplati sa to.

Ammyla | 2010-08-27 12:42:17

no ved prave ze by som nan potrebovala platby hlavne prijmat, aby mi mohli zakaznici pohodlne a bez problemov (a bez toho aby si museli zriadit PayPal) posielat peniaze. Lebo zo skusenosti viem ze to casto zakaznika odradi. Vedenie uctu mi az take vrasky nerobi, to by som si zvykla, aj s mensimi poplatkami.

Skipka je to mozne vo vsetkych bankach, alebo len v niektorych? Lebo to pocujem prvy krat...a bola by to parada keby to takto fungovalo.

Inac sa dost rozculujem nad tym ze v dnesnej dobe a v EU neexistuje "normalny" sposob medzinarodnych prevodov bez toho aby sme platitli nehorazne poplatky!

SpiderPig | 2010-08-27 15:23:14

Hmm dosť ľudí čo doteraz používali paypay tak prechádza na Fio Banku, tam sú prevody medzi CR-SR zdarma a do ostatných EU krajín myslím že za nejaký malý poplatok, a kedže je to normálny bankový účet tak zákazníci si nemusia nič zriaďovať(-tak ako s paypal), len to poslať z účtu, ktorý bežne používajú (teda aspoň myslím :o)). Jediný problém je, že kedže je to česká banka tak pobočky má zatiaľ len Bratislave, Košiciach a Žiline a účet si treba ísť zriadiť osobne, takže ak nebývaš blízko tak treba docestovať.

Ja s týmto ešte nemám žiadne osobné skúsenosti, ale plánujem si ho zriadiť :).

jajanka | 2010-08-27 15:36:42

tak tak, tiez po tom, co mi paypay roztopil asi 60e, som presla na fio. da sa zalozit obyc. alebo podnikatelsky ucet, prevod sr-cr zdarma, do eurozony udajne 1 e. ale tam som este neplatila.

zalozenie trvalo asi 10 minut, jediny problem je, ze to treba urobit osobne a maju na slovensku len tri pobocky - zilina, kosice, bratislava.

lubacreate | 2010-08-27 15:47:09

no pekne...banke poplatky za zriadenie embosovanej karty, banke za každú operáciu, systému paypal alebo paypay za "sluzbu", a ešte i samotnemu portálu kde nakupujeme/predávame, takisto, panečku...

- veď to sa oplatí len jeden ale obrovský nákup za rok a inak odovzdať embosovanú kartu.... STRAŠNÉ

femini | 2010-08-27 16:03:01

Ammylka, ked platis ako EHS v ramci EU,tak vlastne platis normalnym e-banking, z ktorejkolvek banky, do ktorejkolvek banky v ramci EU...len das si zahranicne platby, vyznacis EHS a vyplnis udaje ucet prijimatela v tvare IBAN, oznami ti ho banka, a kod banky v podobe SWIFT kodu, kazda banka ho ma uvedeny na stranke, alebo jednoducho existuju internetove kalkulacky, ktore ti tvoje cislo b.u. prepisu na cislo IBAN a podobne najdes SWIFT kódy vsetkych bank...

jednoducho do podmienok predaja uvedies svoje cislo uctu (slove. banky) v tvare IBAN a plus SWIFT kód banky...to je vsetko...zakaznik zaplati zo svojej nemeckej, belgickej akejkolvek banky priamo na tvoj slovensky ucet....bezpecnost platieb ta ista ako v domacom prostredi...len si musis zistit jednu vec, kolko ta stoji samotny prijem platby prostrednictvom IBAN, niektore banky to maju spoplatnene, niektore nie...

mozes najst aj v cenniku na internete...mozes zapocitat do ceny tovaru

potom sa rozhodnes...ci ti vyhodnejsie ponechat si len slovensky ucet a prijimat platby z EU alebo potrebujes novy ucet vo FIO, kde budes mat tiez nejake poplatky za vedenie uctu...atd.

Ammyla | 2010-08-27 16:29:45

nad tym FIOm som rozmyslala uz dlhsie, aj som bola rozhodnuta si ho zriadit, len nikdy ked som v KE na to proste nezvysi cas. Preto rozmyslam nad tym PayPalom, alebo inymi alternativami. Skoda ze sa ten PayPay tak zosypal, nastastie som tam nemala velku sumu.

Femini, plati to aj pri prevode z inej meny (aj ked je v ramci EHS)? Konkretne myslim CR...

femini | 2010-08-27 16:50:41

ja som platila do CR ale uvadzala som eura, ale ja som nikdy platbu z CR nedostala, :), tak neviem....ale v podstate myslim, ze v CR tiez musia uviest uz platbu v eurach...neviem presne, ale system je rovnopravny pre vsetky clenske krajiny EU, tak by nemal nejako znevyhodnovat tie, ktore euro nemaju zavedene...mozno skipka bude vediet

Kvetinocka | 2010-08-27 16:50:54

neverim ze to poviem ale krasakreativna ma pravdu. medzinarodne tranzakcie a posielanie tovaru sa podla mna vyplati len pri vacsich a drahsich tovaroch. V niektorych pripadoch neplatis len postovne ale aj clo a dane. Krasakreativna, sashe je na tom este veeelmi dobre, vacsina podobnych portalov si daju zaplatit nie len ked predate ale aj za kazde vlozenie obrazku/tovaru do ich portalu a ked chcete este vacsi standart za vytvorenie vlastneho online shopu na ich portaly si zaplatite extra (inak mozte len vkladat do radu, co je neprehladne a odveci). Napr na ebay predavat tovar je pekne drahota, vyhodne len predat nieco jednorazovo alebo vacsi drahsi tovar!!!! Tam si zalozit shop je amen tma. Dalej pri podnikani cez net platite za zalozenie kreditky, ak mate debetnu na platenie netom, tam musite mat aj osobny ucet ktory tiez platite - za vedenie uctu platite rocne a mesacne, potom ak nahodou nevyuzijete par mesiacov kreditku, este vam daju zaplatit aj sankciu alebo vam neodpustia poplatky, dalej poplatky za tranzakcie, za premenu meny (ked vam kupujuci posle prachy, tie vam vasa banka premeni automaticky na euro, co moze byt nevyhodne ak je mena zla, ak je kurz zly a na to sa da sakramentsky doplatit) A tisic milion inych poplatkov. Da sa to robit podla mna len ako hobby. Nejake velke zarobky by som necakala. Hovorim z vlastnej skusenosti. Sice som skusala ine veci predavat ale tiez to boli kvazy drobnosti. ked som si prepocitala mzdu na hodinu a kolko casu som tomu obetovala.... U vas sa asi zaratava material, ktory je na slovensku drahy (pretoze vsetko je tu vzdy drahsie), alebo potom mate rozne obmedzenia a navysovacie poplatky pri kupe zo zahranicia, tym myslim ze ked chcete kupit tovar zo zahranicia, mate extra vydavky co sa tyka postovneho atd. To nehovorim o pripadnom cle a daniach. K postovnemu co stoji z anglicka trepnem 2 eura si pripocita predajca este ,,postovne" do svojho vrecka, handling, balenie, chodenie na postu ako sluzbu, takze vase ratanie postovneho je vam aj tak naprd:) jedna zenska vravela ze kupovala jednu vec z ebay, platila 16 eur za postovne!!! a na baliku bolo len par eur. Moj nazor: budte stastni (smerovane k frflaniu krasekreativnej) ze na sashe platite ,,len" za to co predate. Aj ked to samoska nie je malo, ale ja to vidim ako velmi vyhodne, pretoze viem ako funguje spustastanie a fungovanie podobnych portalov, weby a grafika su moj chleba a takto to vidim. A to som urcite zabudla tisic inych vydavkov kedze sa ponahlam, ved je paaatek! aby ste nakoniec nekrivili chrbaty od rana do noci, robili hordy veci a nezarobili ani mastny pukanec. Odporucam strazit si vydavky a prijmy - teraz su uz rozne programy na to za badatel a myslim ze mozno nejake aj zadara. Vela zdaru.

femini | 2010-08-27 16:59:40

neda sa uplne zovseobecnovat, ja ako nakupca, som stastny clovek, ze v ramci eu si mozem najst ten isty tovar ako tu, len o 100 eur lacnejsie, ak obchod prebehne cez serioznu firmu, platba cez EHS a distribucia cez kuriersku sluzbu...tak konecne sa citim, ako obcan EU...samozrejme clovek musi obetovat cas...dlhsi cas by mi trvala navsteva nejakych kamennych obchodov

Kvetinocka | 2010-08-27 17:03:27

Femini, to ti davam uplne za pravdu. Ja som to skor skusala aplikovat na tu vasu vyrobu nausnic alebo barscoho. Ak vyrobite 5 eurove nausnice a mate zaplatit vsetky tie poplatky co som spominala hore plus material a to nehovorim o vydavkoch za zivnost a nastroje a neviem co este, neviem si realne predstavit ako tento biznis funguje.

Ammyla | 2010-08-27 17:27:08

haha, uz vidim ako ceskej zakaznicke pisem "Sak skuste to spravit tak a tak, uvidime kolko vam to strhne..." :D

No nic, asi mi ostava len sa ist pekne po vlastnych spytat do banky ako to s tymi cechmi vlastne je...a diki za predbezne info.

Kvetinocka ja som zacinala na ceskom portali, tu nebolo v tej dobe o nejakych handmade portaloch ani chyru. A nebol to vobec ziadny problem, aj ked je pravda ze tomu dopomohol, dnes uz v podstate nefunkcny PayPay. Ten bol zdarma (poplatky ako pri beznych uctoch), postovne len o 1.50 drahsie, a baliky chodili spolahlivo, pekne doporucne (ziadne clo, prevody na inu menu a pod.).

No problemo :)

Len skoncili stare zlate casy a ja musim hladat ine alternativy...snad sa k niecomu dopracujem.

lubacreate | 2010-08-27 17:37:351x

...ja som bola práve dnes zisťovať (inšpirovali ste ma) cez moju banku PayPal. Nepýtajte sa... vyše hodiny si telefonovali (aj klientom!!! čo služby PayPalu využívajú- čo bolo pre mňam šokom) a nič neviem. Nie som múdrejšia o nič viac ako som bola. Jednoducho, ísť na portály znamená, že nás niektoré "zmáčknu" do PayPalu a potom sa začne kovbojka- kreditka? debetka? banke? PayPalu? portálu? za vložené foto? za text? jednorazovo? každý mesiac?... minule mi v Ne.....i vravia, neplaťte kartou, máte to drahšie. Usmiala som sa. V banke mi predsa povedia, že platba kartou je zadarmo. CHYBA!!!! Platím! Za čo? Skúste uhádnuť, ak platíte kartou, ktorú máte k účtu k živnosti :) Po prvé za čo a po druhé za čo.

A tak: oplatí sa možno mať vlastný web a veľmi širokú sociálnu sieť ľudí. Ja na sashe nefrflem, sprostredkovanie vo výške 10-12% je v civilizovanom svete lepším štandartom a sashe za províziu ponúka naozaj výnimočne kvalitný priestor. Klobúk dolu :)

femini | 2010-08-27 17:38:25

ammylka ono je to o zvyku, vies ja som tiez z prvej platby do zahranica EHS bola taka nejaka neista, ale to tiez aj z uplne prvej cez e-banking -ovej...ja to dost ako nakupca vyuzivam a nemam problem, lebo vyplnis to jednoducho, ono je to jednoduchy formular, nic hrozne...a kto je uz zvyknuty platit cez e-banking..tak toho to az tak psychicky nezruinuje...ten, clovek co plati, ten by mal mat nizsie poplatky okolo 1 eura, ako pisala skipka, ale ten, co prijma platbu, moze mat vyssi poplatok...

ako uviest ako jednu z alternativ mozes...a do ceny tovaru si to zahrnies...ved mas aj co a mas aj kde...

kvetinocka ani ja, tazko povedat, urcite kazdy si to zvazi, ale asi tovar 3-4 eur by sa neoplatilo takto "vyvazat", to je pravda

lubacreate | 2010-08-27 17:40:23

inak perfektná téma!

femini | 2010-08-27 17:57:43

ammylka este jeden pocit zakaznika, ja tiez kupujem z CR (mozno si to mozes obratit, myslim krajiny, ze som akoze cech), som prekvapena, ze mnoho predajcov vobec neda sancu zakaznikom zo Slovenska, zvycajne im napisem o tejto moznosti, ze som ochotna zaplatit im aj dany poplatok a je to...vacsinou su prekvapeni, ake je to jednoduche...ja ked som videla paypal, tak nie...ja som konzervativny clovek, mam mensiu gramotnost v tomto, zatial sa nemam chut a cas vzdelavat a tiez je to viac rizikove a k tomu potrebujete tie specialne karty...na IBAN mi staci mat obycajny ucet a e-banking...Predajca naozaj nema povinnost zdovodnovat, preco taka cena...jasne, ze ak nakupujem zo zahranicia pocitam z omnoho vyssimi nakladmi, ktore sa mi nabalia k cene tovaru..ale asi mi to stoji za to, inak by som to nerobila a vobec nenakupovala ...

ono by to malo byt akoze normalne...skoda, ze sme krajiny, ktore pocitaju kazde jedno euro...napr. v nemecku je to pre nich uplne nepodstatne a uzivaju si pohodlie takychto platieb

Ammyla | 2010-08-27 18:12:44

no ved prave ze si potrebujem zistit dopredu presnejsie ze co a ako. Aby som to potom nemusela "testovat na zakaznikovi". A mas pravdu ze prva platba je najstresujucejsia, potom sa uz clovek zabehne :)

Ale zaroven nechcem aby bol vyrobok zbytocne predrazeny len kvoli prevodom...aby sme peniaze nevyhadzovali "do luftu". No uvidim co pozistujem...

Skipka | 2010-08-27 18:56:05

no ono je vacsina pokus omyl alebo prijemne prekvapko :D co sa tyka tych prevodov EHS je to v pohode ja som tak uz aj platila a aj dostala od zakaznicky z Luxemburgu. Co sa tyka ebay a podobnych veci, treba si vzdy precitat vsetko co ten clovek ponuka a aj tie male pismenka a pripadne sa radsej opytat na postovne. Clo sa neplati v takychto zasielkach, najma ak je to uz zaplatene dopredu a neprevysuje to vahu 2 kg zo zahranicia, co koralky a podobne artikle tazko :D ja som do zahranicia uz posielala a uplne v pohode, od nejakeho 1991 posielam cez postu kamoskam kadeco a kadekam a nikdy som clo neplatila. A uz vobec nie ked sa zasielka neposiela ako balik ale ako list a to do dvoch kil posta vezme ako list. Ja so paypal skusala s kamoskou co zije v zahranici, takze ziadne stresy, ja som jej poslala vyrobok, ona zaplatila sumu a pozorovali sme v banke kolko to asi tak stalo. V tej dobe, to bolo na zaciatku ked zacal u nas fungovat paypal to bolo priblizne 1 euro navyse na poplatkoch. Nenechajte sa odradit, lebo u nas je okruh kupujucich dost maly a ak sa Vase vyrobky pacia inde, posielajte a predavajte. Mozno na uvod trocha stresu a nejaka mala strata pre nejake skryte cosi co sme nevedeli, ale podla mna sa oplati trochu aj riskovat. A cim viac modulov na platenie je k dispozicii, tym je to pre zakaznika zaujimavejsie. Naopak, ak zakaznik vyrobok strasne chce, potom sa da nahovorit aj na bankovy prevod a podobne veci. :D Ked tak sa popytaj u Vas v banke ake su moznosti, ved v banke su tu pre nas, nbie my pre nich :D

Skipka | 2010-08-27 19:00:37

no a zabudla som... co sa tyka prevodu na inu menu ako euro, tam su vyssie poplatky, ale v dnesnej dobe by asi mohli mat aj na druhej strane eurovy ucet. Ak nie tak napr. platit do Ciech je napriklad pre mna tortura, lebo mam Tatrabanku a ti nemaju nejakeho zazmluvneneho partnera alebo nieco take. Takze kto ma povedzme CSOB tak to je v podstate ceska banka tak to ma ako normalny prevod, ja by som zaplatila povedzme 500 sk poplatok a tak... to ma kazda banka inak, tak ako ma kazda banka inak stanovenu najvyssiu sumu na vyber v hotovosti :D.

Ale co sa tyka paypay a fio a podobnych veci, poviem pravdu ja tomu velmi neverim. A ani paypalu velmi neverim, ved v dnesnej dobe sa uz da naburat kadekam :D ale to je tak ako so vsetkym

Skipka | 2010-08-27 19:02:22

femini na paypal dnes nepotrebujes uz visa kartu zahranicnu, da sa to urobit aj na platobnu electronku, s ktorou platis v obchodoch normalne. My sme to skusali a funguje to, aj Erika (aaj) by ti vedela o tom co to povedat...

femini | 2010-08-27 19:27:55

snad na mna raz pride...veru, ja si vzdy nieco nechavam v zalohe pre buducnost a da sa aj do USA ten paypal

...ja neviem, ale urcite mate ten isty pocit, ze cim je to lacnejsie, tym je to akesi pofidernejsie, neistejsie...neviem...nieco zadarmo...sluzby nieco stoja, podla mna si treba na to zvyknut...urcite, keby isla krajina hore celkovo, tak tie poplatky by boli zanedbatelne, skoda no :(

zuzavese | 2010-08-27 20:42:45

a neskusala si sa informovat v CSOB? lebo viem, ze tam napriklad neplatim v CR za vyber z bankomatu CSOB a nejakej postovni sporitelny (ci ako), tak mozno aj bankovy prevod CSOB SR-CSOB CR bude zadarmo. pripadne ti tam moznu priamo na pobocke vozit peniaze.

Kvetinocka | 2010-08-28 11:11:14

casy sa zlepsuju pre elektronku, no stale by som si ju nevybrala ako primarnu kartu na platenie cez internet, ludia mavaju caste problemy ked s nou platia cez net. je to predsa len debitna karta. ale zase poznam vela ludi co s nou zaplatilo v pohode. hm, celkovo na taketo druhy kariet si treba davat pozor, osobne poznam jedneho cloveka co platil kreditkou na nete a vybielili mu ucet. Riesilo sa to cez banku velmi komplikovane a ten clovek ostal na druhej strane slovenska odkazany sam na seba s vybrakovanym uctom. nevyhoda je ze pri kreditkach mate prachy banky a mozte ist do minusu casto krat aj niekolko tisic eur takze ak vam to niekto vybrakuje tak radost. Kreditku si mozte zobrat len s tym ze na nej mozte ist urciry level do minusu, neda sa zobrat s nulovou hodnotou ako bezny ucet.

Kvetinocka | 2010-08-28 11:18:36

co sa tyka paypalu, rozhodne by ste mali posielat von vacsie baliky, niekde do obchodov cely pack nausnic, nie len jeden kus nausnic za 5 eur, pretoze ak platite cez paypal, tak za tuto sluzbu zaplatite percenta z posielanej sumy plus paypal poplatok podla toho s akou krajinou kseftujete. nehovoriac o tom ak ste momentalne v nespravnej banke ktora ma momentalne zle menove kurzy, tak vam tie peniaze prepocita z dolarov (alebo inej meny) do eur nevyhodne a vy dojdete o dalsie peniaze. este by som chcela upozornit tych ktori si idu brat kreditky aby si pozistovali nie len rocne alebo mesacne poplatky ale aj sankcie. niektore banky sankciuju ak kreditku nevyuzivate pravidelne (kedze kreditka nesluzi primarne na platenie cez net ale nieco ako uver a z z toho potom banky maju uroky ale ak im neprinesiete uroky tak su nasrati:)), alebo ak nevycerpate nejaky limit, neodpusti vam poplatky. treba si pozistovat aj tie ,,medziriadky" v zmluve.

Kvetinocka | 2010-08-28 11:26:36

treba si davat aj pozor co sa tyka paypalu aby ste nenaleteli podvodnikom na nete, vola sa to pishing, kde sa mail tvari ako paypal ale neni to paypal. tento mail moze od vas chciet rozne udaje, ktore by paypal nikdy nepytal a tym padom od vas vymamia vase udaje a zneuziju vas. Alebo falosny paypal vam posle link, vy na neho kliknete a dostanete sa na stranku ktora vyzera uplne ako paypal, ale bohuzial paypal to nie je. Vy do tohto falosneho paypalu vlozite id, heslo a uz poznaju vase udaje, takze nebude problem pre nich vam vybrakovat kartu. Nehovoriac o tom, ze ak peniaze drzite na paypale, v dnesnej dobe nie je problem vam tieto peniaze hacknut. Je to len virtualny svet, je to o pocitaci a softweroch a aplikaciach, su to len kody a na svete existuje vela ludi ktori boli okradnuti. Viem ze ma to uz neznasate za negativisticke spravy, ale myslim si ze vsetko ma dobre aj zle mince a ludia by mali vediet aj tie zle.

Wippa | 2010-08-28 12:57:39

ja vyuzivam paypal uz velmi vela rokov,zavedeny ho mam len na posielanie penazi..Vyuzivam ho hlavne na kupu veci z ebay... Precitala som si celu diskusiu,ale nesedi mi tu par veci-nestahuje mi vobec ziadne poplatky za posielanie penazi,ani za premenu meny... a za dalsie paypal a bezny ucet je vlastne to iste... lebo vlastne ak idete platit cez paypal,peniaze sa stahuju z bezneho uctu... No aspon ja to tak mam .. mozno je to ine ,ak je paypal nastaveny nielen na prijimanie ,ale aj na posielanie penazi...

Kvetinocka | 2010-08-28 13:12:48

Wippa, poplatky plati ten co prijma peniaze, takze preto si neplatila ziadne poplatky ked si nakupovala z ebay. Ale ked budes v roly predajcu (predavat napr tie vase nausnice) tak za kazde prijatie platby od zakaznika budes platit paypal poplatok. Preto radim si poplatky uz zahrnut v cene tovaru (cize v tych vasich nausniciach). Premenu meny ti robi tvoja banka - cize prijmes peniaze od zakaznika na paypal a ked si to posles zo svojho paypalu na svoj ucet, tam sa to bohuzial automaticky prepocitava na eura - tam vznika to velke riziko ze ak tvoja banka ma zly kurz, peniaze budu prepocitane do eur tak, ze na tom stratis. Samozrejme ked si bola v roli ze si len nakupovala na ebay, poslala si predajcovi eura, takze tam si nic nemenila ani nic nestracala. Preto pri vybere kreditky je dolezize si vybrat aj dobru banku a rozhodne sa starat aj o to ake premeny meny ponuka v porovnani s inymi bankami.

Kvetinocka | 2010-08-28 13:22:40

Wippa, co sa tyka druhej casti toho co si pisala - je jedno ci predavas ci kupujes, tvoj paypal je napojeny na tvoj ucet, a ak by bol tvoj paypal hacknuty, je uz malina dostat sa k tvojmu uctu.

Kvetinocka | 2010-08-28 13:30:08

Citala som stovky clankov o tom ako rozne ludia prisli o svoje peniaze na ucte kvoli hacknutemu paypalu, osobne poznam 3 ludi co prisli o peniaze alebo mali velmi zle skusenosti. Ale neodradzam. Ja sama paypal pouzivam, zatial sa mi nic vazne nestalo, ale sama moc internetovemu priestoru na predaj, kupu neverim, pretoze viem co dokazu IT ludia, stroje, softweri v dnesnej dobe a preto mam vzdy obavy. Je to predsa len online anonymny priestor, to nie je ako ked chytis zlodeja v obchode - mas ho fyzicky a je sanca ze ukradnuty tovar ma niekde vo vrecku a dostanes ho spat. Ja osobne mam najvacsie obavy z toho, ze slovenske banky su troska inde ako americke, tu vam nikto nepomoze (este som nestretla ustretoveho mileho cloveka v banke, pri kazdom stoliku vam daju inu info a to aj v 1 banke) a takisto komunikacia s paypal ked sa nieco stane je zdlhava, komplikovana a casto krat marna. V podstate by som povedala ze paypal je super vec, spaja svet, mozes si kupit indicke topanky, cinske saty, nemecke naramky, ale ked sa nieco stane, je dost velka pravdepodobnost, ze v tom budes sam a ak sa aj dostanes k rieseniu, bude ta to stat velmi vela casu a zosupanych nervov.

Kvetinocka | 2010-08-28 13:32:36

Nehovoriac o tom, ze vykomunikovanie problemov s paypal prebieha v anglictine, to je ale snad jasne.

mina | 2010-08-28 16:51:42

A ... dievčatá ... dávajte pozor aj na PAY PAY - začiatkom roka bol problém dostať sa na stránku /teraz neviem, nepoužívam/ ... podľa medializovaných informácií jestvujú dve firmy s rovnakým názvom, jednu majú nejakí Američania, druhú Slováci ... obidve sú zaregistrované v nejakom "daňovom raji".

Ammyla | 2010-08-28 20:42:58

zuzavese v CSOB som sa bola pytat uz davnejsie. Problem je ten, ze je to vyhodne len ak ma aj druha strana banku CSOB, inac su poplatky opat vysoke. A som tam kde som bola :)

Ammyla | 2010-08-28 20:45:58

ono by bolo mozno najlepsie mat ucet priamo v cechach...ale to uz asi radsej skocim do KE zriadit si to FIO ako sa motat do ciech :)))

Ammyla | 2010-08-28 20:49:49

Cely Paypay bol divny, ale fungovalo to...isty cas! Potom sa z cista jasna zmenil na transfers.com, uz vtedy to bolo podozrive. A zrazu to bol opat PayPay. No a ked platby zacali len prichadzat a nedali sa vyberat ani posielat tak som to vzdala...nastastie este vcas!

Lavande | 2010-08-28 23:34:13

Kvetinocka, myslim, ze tu zbytocne malujes certa na stenu. podvodnikov je vela a dnes uz takmer na vsetko, ak je niekto naivny alebo nepozorny, tak ho oberu o peniaze aj v obycajnych potravinach...paypal mam asi rok, je napojeny na moju beznu platobnu kartu, ktoru mam od banky zadarmo, ani za ucet nic neplatim, platby malokedy prijimam, ale vela s nim platim nakupy zo zahranicia. dodnes ma paypal nikdy nesklamal, je rychly a spolahlivy. pravda vsak je, ze ani v mojej banke mi nevedeli velmi poradit ako to prepojenie s kartou funguje, vsetko som si to musela hladat sama po nete kym som prisla na to, ako to vlastne cele funguje :)

Kvetinocka | 2010-08-29 02:06:39

Lavanda, nemyslim si ze malujem certa, len si myslim ze treba vediet vsetky stranky. Prepac ale ak mas napojeny paypal na svoj bezny ucet kam ti chodi vyplata a setris si a pod, tak sa vcelku bavim:) prirovnala by som to k nakupovaniu v obchode ako ty vravis - ale s otvorenym vakom na chrbte kde ti jasne trci penazenka :) ako sama vravis, paypal ti funguje super, ale vsetko si si zistila sama, banky ti nevedeli pomoct. Teraz si predstav, ze budes mat nejaky problem s paypal a tvoja banka ti nebude vediet pomoct.

Kvetinocka | 2010-08-29 02:11:07

ked som zacinala s paypal sto rokov dozadu, tiez som presla banky, viacero bank a v ani jednej mi nevedeli poradit. Pri niektorych stoloch som mala pocit ze ani nevedia co je to paypal:) v banke by mohli aspon ten nazov poznat:)

Lavande | 2010-08-29 12:24:17

nie, nemam ho napojeny na taky ucet, ale som rada, ze som ta pobavila

Ammyla | 2010-08-31 14:57:38

a ako je to s dobierkou do CR...mate niekto skusenosti?

eWELLyne | 2010-08-31 19:19:58

ja mám FIO a som zatiaľ spokojná. Prevody do ČR bez poplatkov a vedenie účtu je tiež bez poplatku. Možno čo je také "obmedzujúce" je to, že na účtoch v EUR musíš mať minimálny zostatok 10€ a v Kč 100Kč. A keď chceš kartu k účtu je tam mesačný poplatok. Ja mám len tieto 2 účty bez karty. Vkladať na účet je možné cez ČSOB a výber myslím tiež, keďže FIO nerobí hotovostné operácie a tiež nemá bankomaty. Ak by si chcela bližšie info, daj vedieť :)

eWELLyne | 2010-08-31 19:21:10

Dobierky do ČR nie je možné posielať - info z pošty. Posielať môžeš 1.triedou - doporučene.

jajanka | 2010-08-31 21:38:00

ammy, ja som zistovala pred tyzdnom, dobierka do cr sa poslat da, ale musi to byt zabalene ako balik aj ked je to zapalka :-D

a teda sa tolko aj plati, najnizsia vaha 9 e.

Ammyla | 2010-09-01 09:09:32

ej! Taka drahota?

eWELLyne to prepojenie je len cez CSOB, alebo aj s inymi bankami? Ja mam konkretne Slsp. Zajtra sa tam idem popytat aj na tie prevody s IBAN a SWIFT ci to funguje aj z CR, tak dam info.

Ako na potvoru mi prave prisla objednavka z Ciech tak to musim konecne doriesit.

melly | 2010-09-01 11:35:10

Dobierku do CR urcite neodporucam. Nielen ze postovne je ukrutne drahe, ale aj prijemca plati dalsi nemaly poplatok za prevod do inej meny. Katastrofa, ani neskusajte. :(

eWELLyne | 2010-09-01 12:12:22

ano, Ammyla, iba cez ČSOB.

Myslím, že to FIO má preto tie zostatky na účtoch, lebo nemá žiadne poplatky za prevody. A keď účet zrušíš, tieto zostatky ti vrátia :).

Myslím, že úhrada cez FIO je jednoduchšia a hlavne lacnejšia ako zo slovenskej banky.

Ammyla | 2010-09-01 13:28:47

no, len FIO je najblizsie v KE...a podla toho si budem musiet otvorit ucet este aj v CSOB.

Ach jaj!

eWELLyne | 2010-09-01 21:39:47

veď sa rozhodni, čo je pre teba najlepšie :).

ja používam FIO len na bezhotovostný styk - len na úhrady FA alebo objednávok.

d-u-1600676951 | 2010-09-01 22:59:59

zas tak tragicky by som paypal nebrala. nie je o nic viac ohrozeny, ako bezny internetbanking, alebo bezne pouzivanie karty na platenie cez internet. vsetko sa taky cas vykomunikovava velmi tazko a taky cas vam je uplne jedno, ze to vsetko doteraz roky fungovalo bez problemu, ked zo dna na den clovek zostane bez penazi a nikoho ineho to netrapi. nedavno mi omylom zablokovali slovensky ucet kvoli chybnej exekucii a tiez bolo dost tazke od banky vobec nieco zistit. slo o mbank. zrazu nikto nic nevedel, nikto nikde nebol, nebyt toho, ze im tam vyvolavam kazdy druhy den, ze co sa deje a kedy mi ucet konecne odbolokuju aj ked od exekutora prikaz na odblokovanie mali, kazdy to mal na haku. zablokovat ucet vedeli raz-dva bez akehokovlek upozornenia, ale odbolokvat, to ich tak netrapilo...bola som takmer tyzden nie ze bez penazi, ale aj v hlbokom minuse, kvoli chybe socialnej poistovne...takze zmatky vam vedia urobit aj doma, paypal nie je vynimka. kazde pouzivvanie karty na internetbanking je uz teraz velmi velke riziko a vlastne taka casovana bomba.

d-u-1600676951 | 2010-09-01 23:01:50

paypay som vyuzivala tiez hodne dlho a zrazu z nicoho nic skoncili a uz sa ludia k desiatkam a stovkam eur proste nedostanu. nastastie som si stihla vsetky drobne previest este vcas. najviac vyuzivam na obchod cesku republiku a momentalne je najvyhodnejsie FIO. tak len dufam, ze nedopadne ako paypay :)ale to by nemalo, oni sa tvaria serioznejsie, o chvilu chcu byt aj normalna banka. teda, ak uz nie su, neviem :)

Kvetinocka | 2010-09-02 01:35:57

aaj, ty sa mi pacis! fajn komenty. No ja pouzivam paypal, je to super, len som chcela upozornit ze clovek musi byt obozretny. Aby nedosiel o uspory. Pretoze kazdym dnom sa nam vsetko digitalizuje, vsetko sa riesi virtualne, anonymne, cim dalej je viac ludi co sa chce schovat za internet a vymyslat a cim dalej veci sa bude automatizovat kde nebudu potrebny ludia. internetovych zlodejov je tahsie dolapit. Pretoze kradez na internete nie je riesitelna. Banka moze napr vratit ukradnute peniaze ale to ze zlodeja dolapia je absolutne nepravdepodobne. A kto vie - mozno ti ktori sedeli za vedenim paypay teraz stoja za fiom, to nikdy nebudeme vediet. Fio podla mna zije z premeny meny. A tak rychlo ako prisli tak mozu kludne aj zduchnut. A este problem vidim v slovenskych bankach - toto neni amerika - ze nas klient nas pan, v nasich bankach robia neinformovani ludia, ktori su bud lenivi, neochotni alebo tupi. A je im jedno aku reklamu robia ich banke. V amerike imidz bank je nieco co musia prisne dodrzat. Preto si nemozu dovolit kaslat na to. Na slovensku si banky robia co chcu, neprijmaju ziadne zodpovednosti, je dobre len ked im davas ale ked od nich nieco chces, mas smolu. A kedze banka je jedine miesto kde mozes vyriesit tieto problemy, z toho mam obavy. Takisto paypal - ked nebudu chciet, ani ti na mail neodpisu ( co sa stava casto pri staznostiach) a co spravis? vsetky tieto sluzby a im podobne su nastavene tak, ze my o nich vlastne nic nevieme a nie je jasne vymedzene ake maju povinnosti voci nam. Napr ze ked neodpisu do 30 dni, posunies to dalej - take neexistuje. A to ze niekomu zmizne z uctu kvoli paypal nie je zase take ojedinele (mozno na slovensku kde to vyuziva len ,,par" ludi.). Este mi snad google nenasiel k ziadnemu ,,searchu" tak vela ako k staznostiam na paypal:) Daj si do google paypal horror stories a mozes citat do nekonecna.

Skipka | 2010-09-02 08:38:36

no clovek musi byt obozretny stale, ci internetbankinguje, ci plati kartou alebo ci telefonuje, takze to riziko je stale. Paypal zatial fici asi najlepsie, ja to neviem velmi posudit, ale z mojich skusenosti to tak vychadza. Wippa, ked kupujes cez paypal, poplatky nie su, lebo ich znasa ten, komu posielas peniaze a kedze tu sa v podstate bavime o predaji vyrobkov, cize sme predajcovia, tak tie poplatky sa nas tykaju. Inak ja som presne zastanca platit takto co najmenej :D a ked idem do obchodu inou kartou ako obycajnou electronkou ani neplatim. A v restauracii vobec neplatim kartou, neverim aj keby mala desat hviezdiciek :D

No pri staznostiach na paypal stranke, neodpisu vacsinou alebo ta odkazu na nejaku ich stranku, kde sa to co potrebujes urcite nedozvies :D ale tak to tusim funguje vsade hehe... ono ja nechapem preco neexistuje nejaky takyto modul spolocne pre vsetky banky a bol by pokoj :D

Ammyla | 2010-09-02 15:44:16

Tak a som spat z banky. Myslite ze som nieco zistila???? Vobec nic!!

Esteze tu mame toto forum, lebo navzajom a z vlastnych skusenosti si poradime omnoho lepsie ako tie tety za okienkami. O Paypal uz kedysi poculi, ale nic o tom nevedia (ani teta pri vedajsom okienku nevedela), FIO absolut. To som sa este bola spytat aj v CSOB, tam tiez o Fio zatial nepoculi. Zaujimave ze FIO a Paypal sa napaja priamo na ich ucty a oni vobec nevedia co to je.

Jedine co som zistila je to, ze ak by mohol cesky zakaznik poslat peniaze v eurach tak BY TO MOHLO FUNGOVAT aj bez vysokych poplatkov (cca 1.5eura). Ale to si musia overit cesi u nich, oni nam tu nevedia povedat ci sa to da (moja ceska zakaznicka prave zistuje co a ako, tak budem snad mudrejsia)

Dalsia moznost v CSOB je taka, ak by zakaznik (aj z inej banky) prisiel fyzicky vyplatit do pokladnice v banke sumu na moj ucet, vtedy to robi LEN cca 3 eura (podla ceskych cennikov sa to moze lisit).

Takze zatial tolko. Prave sa mi overuje Paypal ucet, tak cakam ako to bude fungovat. Urcite budem mat este hromadu otazok :)))

lubacreate | 2010-09-02 20:52:04

taký malý bonus: ak vám vybielia účet (stalo sa nám, ešte nebola sms notifikácia), a tri dni vysedávate osobne dieru v banke a kašlú na vás, recept je jednoduchý. Ak ste si istý, šup ho priamo zavolať riaditeľa, oznámiť mu o tom, že iniciujete nielen všetky páky na ochranu spotrebiteľa, ale okamžite voláte redaktorov denníkov - hľadajte v mobile a tajomne a rázne vyjdite von z banky a tvárte sa, že voláte. Veci naberú spád. Ak sa nič nedeje, naozaj to urobte. Médiá si veľmi radi zmlsnú.

STRIX | 2010-09-02 22:19:45

Krása kreatívna, to je pravda, ale funguje to len vďaka tomu, že v tv správach nemajú čo dávať. Takže ak vystihneš už zaplnený deň po nejakej katastrofe/tragédií, máš smolu. A tiež riaditeľ nesmie byť kus zadubenca :(

lubacreate | 2010-09-02 23:54:45

no to neviem, ale my sme to skúsili, redaktor skočil ako hladný do pekáča s praženicou, nabehol tam na tretí deň už s reportážami od 4 ľudí a zaútočil na riaditeľa :))) osobné ospravedlnenia, vyplatenie okamžite! peňazí v okienku :)

Kvetinocka | 2010-09-06 14:45:50

Ammyla, presne toto som nacrtavala vyssie. V banke nerobia ludia ktori su ochotni a schopni pomoct v pripade problemov.

Informovat ta o fiu alebo paypal nemusia, nie je to ich sluzba takze na to kaslu uz uplne. Oni sa drzia svojich ponuk a cennikov a ine suvislosti s tymito sluzbami ich nezaujimaju. Bohuzial, niekedy nevedia ani tie svoje sluzby:) Pre mna bol tiez sok ze v banke nepoznali ani co slovo paypal znamena!

Krasakreativna, ty si ina dramaqueen:) mali by sme ist vsetci takto do banky a urobit to ako ty:) Nemoze si kazda krajina povedat ze ma 2 zaujimave prispevky pre TV NBC v priebehu 2 tyzdnov:)) Osobne si myslim, ze ak nemas retaz na krku a nevystupila si z audiny, tak riaditelovi ani kutik netrhne. Ja som si dala zavolat veducu na poste v domneni ze nieco poriesi ale mala taky zaujem o mna asi ako paris hilton o predavaca hotdogov. Robila som bordel uz aj v zdravotnej poistovni ale stretla som sa s podobnym flegmatickym pohladom ako v zdravotke. Bol to taky pohlad: ,,co tu otravujes, mam ta zabit ocami?" alebo: ,,nie, k mojmu okienku nie, mam hrozu lebo prd viem" :) osobne si myslim ze gesto pana riaditela ktory si vyprovokovala bolo len jednorazove zalepenie ust. To by museli vyskolit personal a slovensky narod by musel byt menej pri....

Kvetinocka | 2010-09-06 14:47:10

s podobnym flegmatickym pohladom ako na poste - som chcela napisat

lubacreate | 2010-09-06 18:10:22

je to asi preto, že sme sa nedali. Na každého existuje nejaký bod zlomu. Na jedného úsmev, na iného slovo, na ďalšieho fakty, na niekoho prísnosť. Raz v noci o druhej som volala políciu- cestovala- chcela som- ísť busom za 3 stovky a autobusár ma nechcel vziať lebo nemal vydať z tisícky... no amentma. Tomu sa hovorí zákazník, spotrebiteľ a iné ľudové nadávky :)) nedramatizujem, ale vybielený účet sa mi vôbec, ale vôbec nepáči!

Kvetinocka | 2010-09-07 09:39:51

Ja som tu neni od toho aby som pri kazdej navsteve posty, banky a poistovne lamala niekoho body:) proste chcem poriadne info a sluzby na ktore mam narok. V zahranici som taketo problemy nikdy neriesila. Tam vidiet ten rozdiel kralovsky. Je to tu des.

mina | 2010-09-07 16:31:30

A ... Kvetinocka, neuvažovala si o presťahovaní sa do zahraničia ? /Keď je tam všetko také super./ Ja ... len že máme vyše 20 rokov po "Veľkej Nežnej" a väčšina z nás už stihla zistiť, že ani kedysi magicky znejúce slovko "zahraničie" nie je dokonalé.

Pokiaľ ide o banky a vybielené účty, každý, kto sa tým aspoň okrajovo zaoberá vie, že banky "vďaka" dieram v zabezpečení svojich informačných systémov, resp. preto, že hackeri sú vždy o krok vpredu, prichádzajú o stámiliónové sumy - len sa o tom veľa nerozpráva, znížilo by to dôveryhodnosť dotknutejj finančnej inštitúcie.

/PS: bezpečnostný technik IT v banke je jedna z najlepšie platených zamestnaneckých pozícii aj u nás./

Kvetinocka | 2010-09-07 17:22:58

mina, uz by ma aj poslala daleko za hory a doly, co?:) zila som vonku dlho, viem ze to nie je ani tam lahke. Lenze tu cim sa mame lepsie tym su ludia pri...

Ammyla | 2010-09-07 18:51:06

prave so zahranicnymi bankami mam OMNOHO horsie skusenosti ked som bola jedno leto v anglicku. Kvoli nim som prisla o svoj celoletny zarobok, proste vsetky zarobene peniaze vyleteli von kominom. Samozrejme tam boli aj ine faktory (nevyplatena posledna vyplata z prace a pod..), ale tam sa s tebou nikto dohadovat nebude...a uz vobec nie pomoct alebo vyjst v ustrety. Taka je realita...nie len na slovensku :)

mina | 2010-09-07 18:54:08

Ale nie, Kvetinocka, rada Ťa tu vidím. Len som trochu "alergická" na to "lepšie" zahraničie, väčšina našincov v "kapitalistickej" cudzine ešte vždy vykonáva tú najpodradnejšiu prácu ... . Ale súhlasím, trh s finančnými produktmi je u nás ešte vždy deformovaný, aj keď si myslím, že je to tak najmä vďaka "zahraničným expertom", ktorých sem vyslali v zmysle starej známej pravdy, že zbohatnúť sa dá len na chudobných... .

A k tej pôvodnej téme - platby do/zo zahraničia - ostnaté drôty sme s veľkou slávou prestrihli, ťažko prekonateľné hranice teraz stavajú práve banky ale napríklad aj telefónni operátori ... a pod.

Kvetinocka | 2010-09-08 14:46:30

Ja sa nestazujem na slovensko, ani nevravim ze je horsie alebo lepsie, len konstatujem ze to co je v zahranici samozrejmost tu je to novinka. Co je vonku spotrebny tovar, tu je to luxus. Co je vonku standartna sluzba pre nizsie vrstvy, tu je to len pre ,,od mojseja hore". Mala som moznost porovnavat krajiny a kontinenty. A mam pocit ze tu sme nejak dost pozadu, aj co sa tyka svetskych veci aj v nasich hlavach. Ku pravde: zarabat sa da len na chudobnych by som este pripojila: Pozdrzme este vyvoj a zaryzujme na tom. My nemozme ist dopredu, lebo politici by nas uz nemali pod kontrolou a uz by nemohli anarchisticky vladnut. V Amerike politik urobi len maly smyk a uz musi prec z politiky. Tu sa verejne robia totalne zverstva a kazdemu je to fuk. V amerike sa demonstruje lebo sa troska zdvihol benzin, u nas doma mame vsetko na haku. Na slovensku sa len berie, nic sa nedava, stat do nas nechce investovat, sme pre nich len pole kam chodia orat ked nieco same vyrastie. Banky nemaju system, ich skolenia su slabe, motivacia ludi v banke je slaba a celkovo, nemaju taku tu ,,vychovu" uz v sebe. Ja keby som sedela v banke za najnizsi plat na svete, chcem sa ucit, aj keby som bola zdeprimovana, tak by som sa snazila byt mila. To v slovakoch nie je. Maju velke oci, chcu vela place za malo prace. Najvyhodnejsi biznis a to vcetne nasich bank je ako niekoho o....oklamat:) a naco by nam poradili, ked maju taky isty plat za to ze nam neporadia?:) myslim si ze ak hackeri zo sveta (napr amerika) pochopia ze sa maju zamerat na krajiny kde to nefunguje (ako napr u nas) tak budu hackovat slovakov, pretoze budu mat istotu ze im nikto nic nemoze. Bude to pre nich bezpecna ,,praca" :)

Kvetinocka | 2010-09-08 14:52:31

Ammyla, mrzi ma tvoja skusenost. mas pravdu, nikto sa tam s nikym nepara, vedia ze clovek je sam vo svete tak si dovoluju, ale ked si tam dlhsie, bavia sa s tebou troska inak. Ma prekvapuje ze si tak rychlo dostala vobec ucet v banke - ked si tam bola len na leto. Ja som si par mesiacov musela pockat na ucet, ale za to mam len prijemne skusenosti. Pacil sa mi pristup ku zakaznikovi a informovanost. Cely ten pospajany system.

Ammyla | 2010-09-09 07:47:42

ano system je dobry, je to vsetko pekne poprepajane...IB si vybavis telefonicky (u nas si postojis pri okienku aj pol hodku), vsetky kody a hesla pridu postou a ked ti zamestnavatel zalozi ucet tak ani nemusis vediet kde sa vlastne banka nachadza :) A prave to je mozno ten problem, pre nich nie si clovek, si cislo uctu, kolonka v PC...ak sa vyskytne nejaky problem a clovek to musi ist riesit osobne tak zrazu "Its not possible.. I cannot help you", musis platit, nic sa neda robit...

A este k teme! Viete niekto ako sa daju previest peniaze na Paypay z kreditnej karty? Udajne to UZ mozne je, len neviem ako...

Wippa | 2010-09-11 22:37:04

nevie nahodou niekto ,kolko sa strhava percent prijimatelovi penazi na paypale?

Lavande | 2010-09-12 11:32:10

co som pozerala na mojom ucte, tak sa to pohybovalo okolo 4.5 %. cim vyssia prijata suma, tym menej platis, aspon to som si pri prepocitavani na percenta vsimla

Wippa | 2010-09-12 18:42:31

dakujem Lavande :) nieje to niekde nahodou kategorizovane? co som si zhanala info o prijati platbe ,nikde sa to nespominalo,podla coho tie percenta urcuju...

Lavande | 2010-09-12 18:54:44

mali by mat a je dost mozne, ze aj maju (niekde v podmienkach pouzivania), ale paypal pouzivam viac na platenie nez prijimanie, takze som si o tom nehladala viac info

Lavande | 2010-09-12 19:03:39

nie,je to inak...je to 3.4% + 0.25 EUR z každej prijatej platby. inak máš poplatky hned na prvej strane ich web stranky paypal.com, tam si o tom precitaj viac

Wippa | 2010-09-12 22:30:19

juj veru,na paypal.com som nepozerala ,jaj trapne :D ale dik,si zlata ze si sa na to mrkla :)

ololo | 2010-09-15 16:33:58

Vopred sa ospravedlňujem za blbú otázku :) Platiť cez Paypal sa dá z bežného účtu? Či sa musím tiež prihlasovať do tohto systému? Čo sa mi nežiada...

matko | 2010-09-15 18:29:18

Nie, musíš si založiť svoj PayPal účet a na ten vložíš peniaze z kreditky...možno sa dá aj cez účet, ale ja to robím cez kreditku, tak som to nezisťoval. Sú tam ale poplatky za prijaté platby, na druhej strane sú prevody rýchle. Ja osobne som spokojný :)

ololo | 2010-09-15 18:54:48

Aj ked to zisťuješ... Ked som sa spýtala v banke, tak pajko odrazu stratil reč, tváril sa, že o paypal počuje prvýkrát v živote a potom mi vysvetlil, že poplatky za prevody sú tááák nizučké, že sa mi to vlastne neoplatí :) To asi majú nariadené zhora.

lubacreate | 2010-09-15 19:11:15

no tak som to paypal zalozila, a teraz co ak chcem predavat? Musim tam vlozit z uctu peniaze aj ked chcem predavat? Som zvedava. Vyskusame si to s kamoskou z Grecka, ja kupim jej vec a ona moju, aby sme si to odskusali. Prva som na rade ja ako predajca. ..drzte palce :) Sice by sme si mohli poslat len tak baliky, ale chceme si vidiet presne aj tie strhnute percenta paypalu, aj percenta niecoho ako "sashe" a aj to, kolko nam banka nakoniec postrhava za tie dve operacie. Preto ucet tento mesiac bez balika- aby som to videla presne. Inak to asi nepojde. Ceny sa musia nastavit tak aby to malo zmysel.

myjka | 2010-09-15 19:38:57

Z toho co mam s paypal skusenosti viem ze peniaze som si tam nikdy nevkladala ale strhlo mi ich z karty.

lubacreate | 2010-09-15 19:42:31

Aha! dakujem, lebo furt mi vypisuje maily ze mam mat kredit. No som fakt zvedava. O banke ani nehovorim, ta pani mi ponukala DexiaPayl ci co ked som sla zakladat ucet tak som sa porucala. Nemali tie osoby fakt ponatia co potrebujem, nakoniec zabrali na informaciu ze chcem embosovanu kartzu lebo si idem kupit tricko z cudziny. NO FAKT NO COMMENT....

matko | 2010-09-15 20:05:14

Len toľko, že z prijatej platby vo výške 6,00 € mi PayPal strhol 55 centov...komu sa chce, nech preráta percentá :))) ale v úvode majú aj poplatky...mne tento systém vyhovuje, pretože platba je okamžite na účte...v rámci Eurozóny via bankový prevod idú peniaze cca 3-4 pracovné dni...

Lavande | 2010-09-15 21:12:37

v bankach ti ludia za prepazkou nemaju ani zakladne znalosti o paypal to vobec necakaj, ze ti niekto pomoze. zial si uz nepamatam ako to bolo na zaciatku, viem, ze si strhnu nejake euro, ktore ti potom vratia pri prvej operazii na ucte, ale s tym som mala tiez mensi problem a ked som volala na infolinku, tak z toho boli dost mimo :)na ucte paypal mam malokedy nejake peniaze, vacsina platieb sa mi rovno strhava z uctu. a aj tie obavy ohladne "vykradnutia" uctu su prehnane lebo napr. ja nemam verifikovanu kartu, co znamena, ze mam urcity limit, nemozem nakupovat za stovky ci tisice eur...

Kvetinocka | 2010-09-15 22:38:48

krasakreativna, co sa tyka platby s paypalom tak to euro ti strhnu automaticky pri prvej platbe aby si overili tvoj ucet. Pri dalsiej tranzakcii ti toto euro bude vratene , to uvidis z vypisu.

Inak, ak budete niekto chciet skusat paypal - akoze vyskusam s kamoskami, tak neodporucam tranzakciu slovensko-slovensko. Je to zbytocne hnusne drahe. Inak standartne poplatky plati predajca (ten co prijma bubaky) - plati sa poplatok plus percenta. Nikdy som to nejak extra nesledovala kolko mi to strhlo ale myslim ze presne tarify zalezia aj od krajiny s ktorou robis tranzakcie. Na stranke paypalu by mali byt konkretne veci. Co sa tyka toho kreditu co hovoris, asi mas len zle nastavenie. Peniaze si paypal automaticky vycucne z kreditky. Tym zlym nastavenim mam na mysli ze ak mas nastavene napr na nulu, tak si to nemoze automaticky vybrat, aspon tak mi to prijde. Musis si prestavit sumu.

Este maly dodatok, mas kreditnu ci debitnu embosovanu kartu? v podstate zaplatis oboma ale debitna robieva problemy.

Lavande, nestrasim zase, ja len....:) ja len ze nepodcenujem vykradanie uctu cez paypal. Pishing je najrozsirenejsie kradnutie virtualnych penazi, hned za nim nasleduju bluejacking a pridavanie falosnych zariadeni na bankomaty. Ver mi (a to vravim ver mi:) pishing je pre sikovneho hackera malina. Plus hra mu do karat ze banky su bud nevzdelane, v bordely alebo maju na haku, plus v podstate sa nemoze viest nejake poriadne vysetrovanie zlocinu. Ńo kto by nechcel byt hackerom:)

Kvetinocka | 2010-09-15 22:42:55

sorry som sa uvedomila.... pishing akoze to ako sa kradne cez paypal. Pri bluejackingu je velice vhodne zajst si do preplneneho centra kde si blbi ludia bluetooth mobilu alebo pocitaca svojej obete napr zavola. Napr si mozem zavolat aj na hodinu do honkongu a ta obet to zaplati:) No a s falosnymi bankomatmi to uz ste asi poculi, to su stare historky.

Kvetinocka | 2010-09-15 22:45:23

pisem ako tulen:) rychlo ale nemotorne:P ked mate zapnuti bluetooth, moze vas to vyjst draho, som tym chcela povedat, tak sup sup vypnut ak ho prave nepouzivate.:)



Pripísať komentár


Pre komentovanie musíš byť prihlásený, nejde to ináč.