Domov » Fórum » Predaj/Platba/Doručenie » neprebratá dobierka

neprebratá dobierka

Predaj/Platba/Doručenie

Danny | 2023-01-02 14:50:49

dobrý deň,chcem sa spýtať ako riešite neprebranú dobierku?je nejaký spôsob,aby zákazník vrátil sumu poštovného,za neprevzatie balíka?,keďže sa platí spätné vrátenie?

Ďakujem.

PohladnicePreRadost | 2023-01-02 15:18:51

Mne sa za niekoľko rokov predaja vrátili ako neprevzaté 2 dobierky ... a áno, musela som zaplatiť na pošte, aby mi zásielku vydali :( ... nie, nepoznám spôsob, ako túto sumu získať od zákazníka, ktorý si balíček neprevzal ... treba si však na pošte vypýtať doklad o zaplatení pri prevzatí vrátenej dobierky, aby sa ten poplatok aspoň zaúčtoval do nákladov ... mnohí to tu riešia tak, že na dobierku jednoducho neposielajú ... ja som zatiaľ ešte možnosť dobierky stále ponechala, pretože aj ja sama využívam takúto možnosť pri nákupe cez internet a jednak som mala tých neprevzatých naozaj len 2 ks z veľkého počtu odoslaných dobierok ...

farebneocko | 2023-01-16 13:51:13

Mne sa to stávalo často ,že neprebratá dobierka.

A človek za niekoho platí potom dvakrát,nik vám peniaze nevráti!!

Poriešila som to tak ,že som dobierku zrušila .

Prečo by som na niekoho malichernosti mala doplácať.

fanco | 2023-01-16 15:06:301x

Podľa zákona je zákazník povinný prevziať objednaný tovar a následne ho môže vrátiť. Pri neprevzatej dobierke je povinný zaplatiť poštovné aj smerom tam a aj vrátenie. V realite je to tak, že vám to už nikto nezaplatí. Ja mám v eshope možnosť označiť zákazníka, ktorý neprevzal dobierku na tzv. black list a takému už balík na dobierku neposielam. Je to lepšie, ako zrušiť dobierku, pretože nechcem "trestať" tých zodpovedných zákazníkov, ktorým viac vyhovuje zaplatiť pri prevzatí a nikdy by balík nenechali vrátiť. Bohužiaľ, tu to tak nejde a možno by to bol dobrý námet na dopracovanie. Preto som na Sashe dobierky zrušila.

divoka_vyhna | 2023-03-22 08:04:35

Tak uz ani mne neprebrali dobierku a pritom kupujuca u mna uz raz nakupila. Stava sa. A mozno ma caka este jedna vratka nakolko som odoslal dobierku kupujucej ktora ma zle hodnotenia a aj vykricnik v trojuholniku pri mene. Neviem co ten znak znamena ale predpokladam ze ide o znak neserioznosti kupujuceho. Tak skusil som a uvidime. V kazdom pripade dobierky rusit nemienim. Postovne ktore budem musiet zaplatit za vratky aj tak pojdu do nakladov takze sa neda hovorit o nejakej strate ale mrzi to. Keby niekto vedel co znamena ten vykricnik v trojuholiku tak sa to rad dozviem a vopred dakujem za ochotu.

Barborka1984 | 2023-03-22 09:46:32

@divoka_vyhna Výkričník znamená upozornenie na storno, alebo zrušenú objednávku. V objednávke, kliknite na časť - zobraziť možnosti balíka, 7 riadok je overiť kupujúceho, tam si rozkliknete históriu kupujúceho, uskutočnené aj neuskutočnené objednávky.

Barborka1984 | 2023-03-22 09:50:401x

@divoka_vyhna Nám sa ale už veľakrát stalo, že zákazník s výkričníkom bol ok a prebral dobierku. Ak Vám zákazníčka neprebrala dobierku a predtým už u Vás kupovala, skúste ju kontaktovať. Takýto zákazníci ( stalo sa nám to asi 4 krát ) u nás vždy reagujú a ospravedlnia sa, vysvetlia dôvod a chcú zásielku poslať opakovane, dokonca niektorí aj sami navrhnú, že si zaplatia to poštovné navyše.

divoka_vyhna | 2023-03-22 19:36:38

@Barborka1984 Dakujem za informacie. Pani som pisal a teraz pozeram ze sa konverzacia stratila. Vobec ju nemam medzi spravami. Tak teraz neviem ci pani moze zmazat aj spravu ktoru nepisala a vlastne z cudzieho uctu (mojho). Zaujimave. V kazdom pripade ziadna odozva. Nevadi.

Barborka1984 | 2023-03-22 21:36:05

@divoka_vyhna Tak to určite nemôže zákazník vymazať aj Vaše správy, skúste pozrieť či ste to omylom nehodili do koša?

divoka_vyhna | 2023-03-23 07:13:45

@Barborka1984 Pohybujem sa tu pol roka ale este stale objavujem co a ako tu funguje. Moju spravu pre kupujucu som nakoniec nasiel. Asi ju prehodilo do inej zalozky, ked si ju adresatka precitala. Dakujem Vam za ochotu a informacie a prajem Vam pekny den.

Pripísať komentár

Pre komentovanie musíš byť prihlásený, nejde to ináč.

Newsletter

Nezmeškaj žiadne novinky a súťaže!
nic nevpisujte