Domov » Žurnál+ » Autor: Eva Schvarzová

Žurnál+

Šesť zaujimavých receptov... časť III.

Eva S. » Osobné Blogy / 2020-01-17 06:57:15 /  Pridaj komentár / 4 lajky

V poradí piaty recept čo som preložila z reklamného časopisu Lidl.
''Bezlepkové placky z ovsenej kaše s banánmi''.
Potrebujeme: 
 2 vajcia, 2 ks veľmi zrelé banány, 1/2 šálky kaše z ovsených vločiek, 1/2 kávovej lyžičky prášoku do pečiva, 1štipka soli.
Príprava:
1. Roztlačte banány vidličkou a zmiešajte s vajcami, ovsenou kašou, práškom do pečiva a soľou. Nechajte cesto odstáť po dobu 20 minút. 
2. Zohrejte nelepivú panvicu a zľahka potrite maslom alebo kokosovým olejom. Z lyžice cesta spravte na panvici placku a na miernom ohni smažte. Po asi minute treba placku obratiť na druhú stranu ale pretým znova jemne pomažeme panvicu. 
3. podávame s čerstvým ovocím a poliate javorovým sirupom, poprípade s kompótom.

Šiesty recept:

,,Horúca paradajková polievka s bazalkou''.

Klasická polievka vyrobená z čerstvých surovín, plná chuti a je ideálne pre zimné večery. Je to obdoba ,,Horúca cviklová polievka'' jej recept som tu už uverejnila. Recept je pre 4 osoby.

Potrebujeme:

1,25 kg cherry paradajok nakrájaných, 1 ks červená cibuľa nakrájana na drobno, 4 strúčiky cesnaku jemne nasekané, 2 lyžičky oleja, 100 ml červeného vína, 1 lyžica cukru, 1ks zeleninový bujon,  na doplnenie 500 ml horúcej vody, 1 lyžica paradajkový pretlak/alebo kečup/, soľ a korenie, pár listov bazalky.

1. Zahrejte 2 lyžice oleja vo veľkej panvici na miernom ohni. Pridajte cibuľu, cesnak, prikryte pokrievkou a duste pár minút.

2. Potom pridajte paradajky, paradajkový pretlak, cukor a červené víno, vodu a dobre premiešajte. Zakryte znova panvicu a varte 10 minút, kým paradajky nezmäknú. 

3. Dochutíme soľou a korením a privedieme do varu.

4. Redukujte odkryté, po dobu 30 minút, kým sa paradajky úplne nerozvaria.

5. Odložíme z nabok zo sporáku a precedíme polievku, aby sme   ju zbavili šupiek a jadierok. 

6. Vymixujte polievku ručným ponorným mixerom až kým nebude hladká a podľa chuti si ju upravte soľou a korením, je dobré pridať aj kúsok masla

7. Podáva sa v miske posypaná posekanou zelenou bazalkou, poprípade strúhanym syrom.

Komentáre

Pre komentovanie musíš byť prihlásený, nejde to ináč.

TOP Žurnál - Týždeň

Najlepšie žurnály posledného týždňa TOP žurnál mesiac »

TOP Žurnál Mesiac

Najlepšie žurnály mesiaca

Viac »
Kompletná hitparáda žurnálov »