Domov » Žurnál+ » Autor: Eva Schvarzová

Žurnál+

Šesť zaujimavých receptov... časť II.

Eva S. » Osobné Blogy / 2020-01-10 06:35:52 /  2 komentáre / 7 lajkov

V poradí tretí recept zo šiestich čo som našla, preložila z reklamného časopisu Lidl.

,,Hovädzie rezance s zázvorom''

Rýchle a ľahké jedlo vyrobené na jednej panvici za menej ako 20 minút. Plné chuti, sladkého medu, čerstvo nastrúhaného zázvoru s nádychom korenia. Podávame s ryžou alebo rezancami.

Potrebujeme: 325 g hovädzieho mäsa, 300 g mrkvy, 15 g cesnaku, 60 g zázvoru, 2 lyžice rastlinného oleja, 1 lyžica medu, 3 lyžice sójovej omáčky, 30 g vylúpanych tekvicových semienok, soľ, mleté čierne korenie, čerstvý koriander alebo petržlenová vňať.

Postup:

1. Zahrievajte olej v woku, zohrejte ho na najvyššiu teplotu a opatrne pridajte hovädzie mäso.

2. Opekajte 3 minúty, za stáleho miešania pred pridaním mrkvy, cesnaku, zázvoru a tekvicových semien.

3. Opekajte za stáleho miešania ďalšie 3 minúty, potom pridejte med, sójovú omáčku, soľ a mleté čierne korenie. Pokračujte vo varení, od tohto bodu by to malo trvať iba ďalšie 2 až 3 minúty, kým sa omáčka prevarí.

Poznámka: hovädzie mäso musí byť kvalitné a nakrájané na tenké slížiky, ináč tomu pomôže jedine tlakový hrniec. To je z vlastných skúseností.



V poradí štvrtý recept : ''Výživná polievka z kuracieho mäsa s ryžou a citrónom.''

Toto staré talianske jedlo dodáva telu bielkoviny a vlákninu. Lenže mne robilo problém preložiť správne jeho názov.

Potrebujeme:

500 ml kuracieho vývaru, kôry a šťavy z 1/2 citróna, 2 malé vajíčka, 1 strúčik cesnaku, 2 PL strúhaného parmezánu, 150 g varenej ryže, 180 g kúskov kuracieho mäsa.

1. dajte kurací vývar, citrónovú šťavu a postrúhanú kôru do malého hrnca zohrievať.

2. rozšľahajte vajcia spolu s rozdrveným cesnakom a parmezánom v pohári.

3. keď vývar je trochu zohriatý, pridajte pomaly vaječnú zmes a zvýšte teplotu a nechajte povariť. Potom, pridajte pokrájané kuracie mäso na malé kocky alebo slížiky, znížte teplotu a varte kým mäso nebude mäkke.

4. uvarenú ryžu dajte do taniera, alebo misky a nalejte na ňu polievku. Ozdobte kolieskom citróna a posypte zelenou petržlenovou vňaťkou.

Komentáre

themartinpaseka Perfektní!

2020-01-10 10:03:53

origamiMarika_sperk stojí to za pokus :) , zdá sa to chutné

2020-01-10 12:39:11

Pre komentovanie musíš byť prihlásený, nejde to ináč.

TOP Žurnál - Týždeň

Najlepšie žurnály posledného týždňa TOP žurnál mesiac »

TOP Žurnál Mesiac

Najlepšie žurnály mesiaca

Viac »
Kompletná hitparáda žurnálov »