Domov » Žurnál+ » Autor: Eva Schvarzová

Žurnál+

Šesť zaujimavých receptov...

Eva S. » Osobné Blogy / 2020-01-06 05:42:14 /  Pridaj komentár / 6 lajkov

Šesť zaujimavých receptov som našla v írskom reklamnom časopise Lidl. Preložila so ich a tento je prvý:
Energetický nápoj
Spotreba:
120 ml čierného silného chladeného čaju
1ČL med
1ČL pomleté ľanové semeno
ČL lyžička arašidového masla
150 g čerstvé alebo mrazené čučoriedky
1/2 lyžičky škorice
Postup:
Na pripravu jedeného hrnčeka všetky ingrediencie vložte do mixéra a miešajte do hladka. Možno použiť aj iné bobulkové ovocie.
 
Druhý v poradí je :
Fazuľový burger /beanburger/
Burgery z fazule sú skvelou alternatívou zdroja bielkovín, ale tiež s vysokým obsahom vlákniny, ktorá je dôležitou súčasťou našej stravy. Tento recept je na 6 kusov burgerov.
Potrebujeme: 1 plechovka varený cícer, 1 plechovka varená fazuľa, 1 paprika červená jemne nasekaná, 1 paprika žltá jemne nasekaná, 3 cibule jarné jemne nakrájané alebo červená cibuľa, 1 lyžička rozdrveného cesnaku, 100 g hladkej múky, podľa chuti soľ a čierne korenie poprípade chilly a zelené bylinky.
Postup: 1. Dajte fazuľu a cícer do veľkej miešacej misky a rozdrvte pomocou roztláčača na zemiaky. Potom pridajte pokrájané papriky, cibuľku, cesnak, soľ, mleté čierne korenie a dobre premiešajte, takže to je základ na beanburger.
2. Posypte múkou veľkú tácku alebo dosku. Rozdeľte hamburgerovú zmes na 6 častí, každú časť vytvarujte do tvaru burgera pomocou mierne navlhčených rúk. Pred vyprážaním obaľte burgery na oboch stranách múkou a potom vyprážajte na miernom ohni, kým nie sú na oboch stranách chrumkavé.
3. Servíruje sa buď v žemli, alebo so sladkými zemiakmi a zeleninovým šalátom, poprípade čerstvou salsou.

Komentáre

Pre komentovanie musíš byť prihlásený, nejde to ináč.

TOP Žurnál - Týždeň

Najlepšie žurnály posledného týždňa TOP žurnál mesiac »

TOP Žurnál Mesiac

Najlepšie žurnály mesiaca

Viac »
Kompletná hitparáda žurnálov »