Včera v sobotu som mala robinsonovský deň, teda to pre mňa znamená variť z toho čo "dom dal" a hlavne rýchlo.
Totiž chcela som si o 12 hodine pozrieť udalosť tohto desaťročia ...kráľovskú svadbu. Ešte večer som našla v mrazničke kúsok bravčovej panenky, porozmýšľala som čo z nej, aby to bolo rýchlo, veľa a dobré. Našla som polovicu hlávky červenej kapusty, mrkvu, cibuľu, jeden batat a ryžu.
Mäso som pokrájala, posypala zmesou korenia na čínu, pokvapkala sladkou sójovou omáčkou, postriekala olejom. Nechala v chladničke chvíľku stáť. Zatiaľ sa mi zohriala v kanvici voda, tu som použila do parného hrnca, kde som na jednom poschodí parila pokrájaný batat,na druhom v miske sa varila ryža. Na parný hrniec nedám dopustiť mám ho už veľmi dlho a odporúčam ho zaneprázdneným gazdinkám. Pomocou krájača som nastrúhala kapustu na drobno, hodila na podusenú cibuľku a mrkvu, posypala soľou, rascou a podliala horúcou vodou. Nechala dusiť, nakoniec som tam ešte pridala 1 lyžicu červeného vinného octu. Než sa dusila kapusta, parila ryža a batat. Opiekla som naložené mäsko a potom pridala k podusenej kapuste s mrkvou.Batat som ešte pomiešala s korením na americké zemiaky a prehriala na panvici.
Táák... a mala som uvarené ani nie za pol hodinu, naložila na tanier a vychutnávala pri udalosti desaťročia...asi to bolo chutnejšie než ta bazová torta....
Asi som vytvorila nové jedlo len nemá honosný názov, nepomôžete mi ho vytvoriť?