Domov » Žurnál+ » Autor: Eva Schvarzová

Žurnál+

Poznáte kvaku?

Eva S. » Osobné Blogy / 2020-01-22 14:14:41 /  Pridaj komentár / 7 lajkov

      Poznáte staronovú zeleninu ,,kvaka,, ? Kvaka opäť zažíva svoju renesanciu. Je bohatým zdrojom vlákniny a vitamínu C. Kvaka so zemiakmi, kapustou, mrkvou a petržlenom patrí k najstarším potravinám konzumovaných našimi predkami. Kvaka znižuje cholesterol v krvi. Oplatí sa vyskúšať aj túto chutnú polievku.

Tu je môj recept.
Potrebujete: 1 väčšiu kvaku, 1 mrkvu, 1 cibuľa, 2 cm zázvoru/alebo 1 KL práškového zázvoru/, 2 PL masla/alebo olej/, 1 bujón, 1 liter vody, soľ, mleté čierne korenie, vinný ocot alebo citrón a sladká smotana.
Postup: postrúhame na hrubšie očistenú kvaku, mrkvu, na masle/olej/ popražíme nakrájanú cibuľu, pridáme nastrúhanú mrkvu s kvakou, dusíme 10 minút. Zalejeme vriacou vodou pridáme bujón, podľa chuti osolíme, okoreníme pridáme trochu vinného octu a ešte 10 minút povaríme. Potom rozmixujeme.

Podávame s uvarenými jačmennými krúpkami a môžeme pridať aj sladkú smotanu.

Komentáre

Pre komentovanie musíš byť prihlásený, nejde to ináč.

TOP Žurnál - Týždeň

Najlepšie žurnály posledného týždňa TOP žurnál mesiac »

TOP Žurnál Mesiac

Najlepšie žurnály mesiaca

Viac »
Kompletná hitparáda žurnálov »