Domov » Žurnál+ » Autor: Eva Schvarzová

Žurnál+

Kapustová polievka, alebo boršč?

Eva S. » Osobné Blogy / 2020-05-30 06:14:53 /  Pridaj komentár / 4 lajky

Kapustová polievka, či skôr boršč?

       Niektorí varíme podľa receptov na varenie a druhí podľa fantázie. Ja patrím skôr medzi tých druhých. V obchode som neodolala krásne voňavým, údeným rebrám. Až potom som začala rozmýšľať čo s nimi. Prvé čo ma napadlo bola kapustová polievka, tá moja sa mi podarila a bola skôr ako boršč.
Potrebovala som na ňu okrem údených rebier, pol hlávky malej kapusty, 1 mrkvu, 2-3 veľké zemiaky, 5-6 ks sušených sliviek, 6 ks nové celé korenie, 8 ks celé čierne korenie, 2 ks bobkový list, 2 litre vody.
Postup: rebrá dobre umyjeme, dáme do hrnca s vodou spolu s nakrájanou kapustou, očistenou a na kolečka nakrájanou mrkvou, pokrájané na drobno zemiaky, sušené slivky a koreniny. Varíme kým rebrá nezmäknú. Ja som v tlakovom hrnci varila 3/4 hodiny. Zahustíme cibuľovo - cesnakovou zásmažkou. Nakoniec som tam dala pár kúskov varenej cvikly, obrala kúsky mäsa z kostí a nechala ešte chvíľku povariť.

Komentáre

Pre komentovanie musíš byť prihlásený, nejde to ináč.

ewica888
ewica888
427 predaných ks, 239 hodnotení

Teraz som už pár rokov na dôchodku a prišla som k poznaniu, že musím niečo tvoriť. Snažím sa, aby veci, ktoré vytvorím boli originálne, dobre vypracované a hlavne, aby niekomu urobili radosť.

TOP Žurnál - Týždeň

Najlepšie žurnály posledného týždňa TOP žurnál mesiac »

TOP Žurnál Mesiac

Najlepšie žurnály mesiaca

Viac »
Kompletná hitparáda žurnálov »