Kapustová polievka, či skôr boršč?
Niektorí varíme podľa receptov na varenie a druhí podľa fantázie. Ja patrím skôr medzi tých druhých. V obchode som neodolala krásne voňavým, údeným rebrám. Až potom som začala rozmýšľať čo s nimi. Prvé čo ma napadlo bola kapustová polievka, tá moja sa mi podarila a bola skôr ako boršč.
Potrebovala som na ňu okrem údených rebier, pol hlávky malej kapusty, 1 mrkvu, 2-3 veľké zemiaky, 5-6 ks sušených sliviek, 6 ks nové celé korenie, 8 ks celé čierne korenie, 2 ks bobkový list, 2 litre vody.
Postup: rebrá dobre umyjeme, dáme do hrnca s vodou spolu s nakrájanou kapustou, očistenou a na kolečka nakrájanou mrkvou, pokrájané na drobno zemiaky, sušené slivky a koreniny. Varíme kým rebrá nezmäknú. Ja som v tlakovom hrnci varila 3/4 hodiny. Zahustíme cibuľovo - cesnakovou zásmažkou. Nakoniec som tam dala pár kúskov varenej cvikly, obrala kúsky mäsa z kostí a nechala ešte chvíľku povariť.