Domov » Žurnál+ » Autor: Eva Schvarzová

Žurnál+

Čas ríbezlí...

Eva S. » Osobné Blogy / 2021-07-02 17:40:16 /  2 komentáre / 9 lajkov / 23x zobrazený

Je čas ríbezlí, ja ich roky už zamrazujem a potom podľa potreby si z nich spravím:
Ríbezle á la brusnice.
Spotreba:
1 kg červených ríbezlí, 0,25 l vody, 0,25 l vinný ocot, 650 g kryštálový cukor, 0,15 l vody, kúsok škorice, 5-6 klinčeky.
Postup:
Umyté odstopkované ríbezle zalejeme nálevom zhotoveným z 0,25 l vody a 0,25 l octu. Necháme odstáť
5-7 minút. Do kastróla dáme 0,15 l vody, pridáme scedené ríbezle, cukor, škoricu a klinčeky. Privedieme do varu a varíme 10 minút. Horúce dáme do pohárikov(menších) uzavrieme viečkom, dáme hore dnom
necháme vychladnúť. V prípade že ich chceme uskladniť sterilizujeme ich vychladnuté v pohárikoch vo vode. Od bodu varu 10 minút.

Komentáre

material.creativ Vďaka za inšpiráciu. Ja som dnes robila tvarohový koláč s ríbezľami.

2021-07-02 19:07:171x

drotar.mlich Dobry napad,ale ja mam rad cerstve cierne ribezle.

2021-07-04 20:26:49

Pre komentovanie musíš byť prihlásený, nejde to ináč.

ewica888
ewica888
427 predaných ks, 239 hodnotení

Teraz som už pár rokov na dôchodku a prišla som k poznaniu, že musím niečo tvoriť. Snažím sa, aby veci, ktoré vytvorím boli originálne, dobre vypracované a hlavne, aby niekomu urobili radosť.

TOP Žurnál - Týždeň

Najlepšie žurnály posledného týždňa TOP žurnál mesiac »

TOP Žurnál Mesiac

Najlepšie žurnály mesiaca

Viac »
Kompletná hitparáda žurnálov »