Domov » Žurnál+ » Autor: Ing. Zuzana Humeňajová

Žurnál+

Cisticka po sviatkoch ;-)

Ing. Zuzana H. » Fotopostupy a Návody / 2014-01-18 18:47:21 /  6 komentárov / 22 lajkov

No hanba-nehanba...prasknem....veru a verim (alebo sa skor ukludnujem), ze to nie je len moj problem ;-) :-D

A tak sup Zuzulka do kuchyne a upiect kolac ;-)

Aaaano kolac! Dobre pocujete, ci skor citate ;-)

Mam super recept na super kolac, ktory je sladky, a hlavne ZDRAVY!!! Precisti crievka a potesi jazycek nas, ktori nevieme odolat sladkemu ;-) Dufam, ze nebude na mna teraz spustena kritika, ze toto nie je handmade vyrobok...ale "iba" kolac...ale myslim, ze ked mame zdrave brusko a dobre sa citime hned nam to aj lepsie pali v hlave a napadnu nam veci, co inak akosi nie a nie prist na mysel ;-)

A tu je recept:

Cisticka ;-)

  • 3 hrnceky ovsenych vlociek (ja pouzivam z LIDL su jemne)
  • 1/2 hrnceka kr. cukru, ale kludne mozete dat aj menej pripadne nahradit trstinovym ci medom
  • 1/2 hrnceka oleja
  • 1 vanilkovy cukor
  • 3 vajcia
  • 1 prasok do peciva
  • 1 smotanovy jogurt, je uuuplne jedno aky, ci ovocny, ci cokoladovy, alebo normalny biely
  • podla chuti slnecnicove semiacka, lanove semiacka, hrozienka, sezam, oriesky,...ale tym nemusite setrit, ja stale sypem doslova len tak do misky ;-) ale keby som to mala dat cca spolu kolko toho asi je, tak iste aj dva plne hrnceky roznych somariniek co do neho dam ;-)

Vsetko zmiesat a vyliat na plech vystlany papierom na pecenie (aby sme nemuseli travit vela casu s upratovanim ;-) ) Ja davam na vacsi a vtedy sa pecie kratsie a je tensi, ale da sa dat aj na mensi plech, ak ma niekto rad hrubsie cesto ;-)

Pecie sa cca 45-60 min na miernej teplote tych cca 150-180 C

Doooobru chut!!!

A nebojte sa, ved vy predsa robite dobre svojmu crievku, nemaskrtite ;)

 

Komentáre

bizuteriauni už dávnejšie chcem vyskúšať trstinový cukor do koláčov, v akom pomere ho treba nahradiť? myslím tým, či nie je sladší ako klasický a netreba ho dať menej

2014-01-18 18:56:321x

AstonMartin mňam.

2014-01-18 18:57:13

gabirusi koláč robíš rukami, čiže čo je koláč? handmade výrobok na jedenie :)

2014-01-18 19:01:403x

dievcatko84 Trstinovy cukor je menj sladky, teda treba ho dat raz tolko ako ked sa dava klasicky krystalovy cukor. Recept je povodne pisany na trstinovy cukor..ale ja som sladky jazyk a dala som rovnake mnozstvo krystaloveho a to je uz fakt vela, ta pol salka uplne staci ;-) Vanilkovy s amoze kludne aj vynechat ;-)

Veru, vdaka je to handmade ;-)

2014-01-18 20:46:04

Haem asi dnes budem piecť :)

2014-01-19 13:43:351x

bizuteriauni ďakujem:) ak za receptík, už je zapísaný a najbližšie určite vyskúšam:)

2014-01-19 15:48:451x

Pre komentovanie musíš byť prihlásený, nejde to ináč.

TOP Žurnál - Týždeň

Najlepšie žurnály posledného týždňa TOP žurnál mesiac »

TOP Žurnál Mesiac

Najlepšie žurnály mesiaca

Viac »
Kompletná hitparáda žurnálov »