Novinka: SAShE redakcia sa na počesť tohto žurnálu rozhodla usporiadať súťaž v cifrovaní jabĺčok. Ak sa chcete zapojiť, čítajte tento žurnál. Súťaž trvá až do konca roka 2013.
Neviem, či treba uvádzať presný postup výroby bielkovej peny, ide totiž presne o ten istý materiál, ako na zdobenie medovníkov. Môj pomer je :
- 140 g preosiaty práškový cukor,
- 1 bielok,
- pár kvapiek citrónu.
Dôležitá je dĺžka šlahania uvedených prísad : minimálne 10 minút! Čím dlhšie, tým lepšie - aby bola masa dostatočne hustá a neroztekala sa (sneh je kvalitnejší, keď miešame najprv 5 - 10 minút ručne, potom 5 - 10 minút mixérom na najnižšom stupni)
Bielkovú penu dať do mikroténového vrecka, odstrihnúť na rohu čo najmenšiu dierku, jabĺčko vyleštiť utierkou, a môžeme zdobit...
... takú hodinku potrebujú na uschnutie, kým s nimi môžeme začať opatrne manipulovat...
... napriklad dekorovať košík...
...použiť pri stolovaní...
A takto čakajú v mojom obchodiku na zákazníčky...
(anjeliky na fotke sú od Inkaz, filcová hviezdička od Zuna)
...pohoda u nás na Vianoce (v okne vydržia jabĺčka najdlhšie, je tam najchladnejšie)
Este poznámka : nevhodné na použitie vonku, nemajú radi vlhkosť)
Želám veľa zábavy pri zdobení ! (a dobrú chuť, ak sa na prvý krát nepodari :))
P.S. Redakcia sa rozhodla na počesť tohto žurnálu usporiadať Cifrovanú súťaž v zdobení jabĺčok. Ak sa chcete zapojiť, čítajte tento žurnál.