Domov » Žurnál+ » Autor: Marianna Slezáková

Žurnál+

Od Nutelly k domácemu čokoládovému medu: Prečo sme prešli na zdravšiu alternatívu

Marianna S. » Rady a info / 2025-02-07 08:59:49 /  Pridaj komentár / 7 lajkov

Vedeli ste, že nátierky ako Nutella obsahujú z drvivej väčšiny rafinovaný cukor a, teraz tak nepopulárny, palmový tuk? To však našim deťom vôbec nevadí, aby si ju nepýtali každý deň. Ako rodič sa chcem mať na pozore - je toto zdraviu prospešné?

Zdroj: Instagram

Lieskové oriešky, mlieko, kakao sú v pohode, ale v nátierke predstavujú len veľmi malú časť. Pridaný cukor a nasýtené tuky tu predstavujú väčšinu, takže o zdravej potravine sa nedá hovoriť. Kvôli deťom ale aj vlastnému zdraviu sa chceme vyhýbať supermarketovým potravinám kde sa dá. Preto sme prišli s čokoládovým medom.

Máme sedem detí a nie všetky chcú jesť med. To je normálne, nie každý je fanatik do včelieho medu. Tak sme med ochutili a funguje to:) Náš čokoládový med má len dve zložky: náš surový med z lúčnych kvetov, plný živých, zdraviu prospešných enzýmov, a 100% prírodné kakao. 

Stal sa zázrak. Všetkým našim deťom chutí. Väčšina z nich tvrdí, že je lepší ako Nutella. V každom prípade si priemyselne spracované nátierky už nikto nepýta. A to bol cieľ:) Medzitým sme začali robiť aj banánový med a ten je vraj ešte lepší ako čokoládový. Koľko ľudí, toľko chutí...

Komentáre

Pre komentovanie musíš byť prihlásený, nejde to ináč.

Vecičky nájdete

V žurnáli sú spomínané:

 - čokoládový med - 17323590_čokoládový med by Vcely.sv.Ambroza
 Páči sa 31 ľudom
4,90 €
 - med s banánom, acaí a acerolou - 17264714_med s banánom, acaí a acerolou by Vcely.sv.Ambroza
 Páči sa 29 ľudom
5,40 €

TOP Žurnál - Týždeň

Najlepšie žurnály posledného týždňa TOP žurnál mesiac »

TOP Žurnál Mesiac

Najlepšie žurnály mesiaca

Viac »
Kompletná hitparáda žurnálov »