Dobrý deň, milí priatelia.
Nadväzujem na môj predchádzajúci žurnál, kde som Vám dala k dispozícii recept na výborné a jednoduché domáce rožky. Recept som dostala od sestry, keďže má čitateľné písmo, tak sa mi nechcelo prepisovať ho.
Pridala som veľmi podrobný fotopostup. Oproti receptu som urobila malú zmenu, nedelím cesto na 10 kúskov, ale na 12. Ľahšie sa mi to delí a lepšie sa mi rožky ukladajú na plech.
Tak, s chuťou do toho!
zmiesime a prikryjeme vlhkou utierkou
asi po hodine v teple
šup na pomúčenú dosku
prekrojiť napoly...
každú polovicu znovu prekrojiť napoly
upraviť
každý kúsok prekrojíme na tri približne rovnaké kúsky....
znovu zgúľame a guľky necháme prikryté kysnúť. Dáme im čas, kľudne aj pol, trištvrte hodinu.
prikryjeme suchou utierkou
guľky sú už nakysnuté
formujeme rukou
rozgúľame
stočíme
uložíme na vymastený plech a necháme kysnúť, kľudne aj trištvrte hodiny, koľko treba
potrieme vajíčkom rožšľahaným v mieku, posypeme rascou a soľou, upečieme
Dobrú chuť!