Dobrý deň, milí priatelia.
V predchádzajúcom žurnáli https://www.sashe.sk/Pedigmania/journal/egresove-metamorfozy som Vám opisovala, ako som v záhrade naoberala egreše.
Nebolo ich veľa, trošku väčšia miska.
Po odšťavení som zo šťavy urobila ríbezľový rôsol.
Zostali mi šupky a zrniečka...bolo mi ich ľúto vyhodiť, niečo s nimi ešte vymyslím. Dala som ich do lavórika a zaliala vodou. Nechala do druhého dňa stáť.
Scedila som ich najskôr cez sito v naparovacom hrnci, to má väčšie dierky, potom cez husté sitko, aby mi ostala číra tekutina.
Pridala som kilo a pol cukru a varila.
Naliala do fliaš, zavrela a ozdobila visačkami.
Tu na Sashe máme visačky a špagátiky rady, dobre to vyznie na fotečkách :-)
Nesterilizovala som, bola by to celkom zbytočná práca, lebo ešte cez víkend sa sirup určite minie. Budem mať vnukov, takže....
Nech sa páči, ochutnajte. Bola som za humnom po slamky na pitie, to je iná liga :-)
Dobrú chuť Vám praje
Marta
P.S. Long drinky mojich vnukov - egrešový sirup, mrazené jahody, citrón.....v 7 decových zaváraninových pohároch.