Marta M. » Návody / 2020-03-16 17:00:01 / 29 komentárov /
112 lajkov / 4716x zobrazený
Dobrý deň, milí priatelia.
Zistila som, že dôležitosť vecí sa mení v závislosti od situácie.
Napríklad, nikoho teraz nezaujímajú moje vecičky v ponuke, ale zaujala moja zmienka o tom, že si sama pečiem doma rožky. Robím to preto, aby som nemusela zbytočne chodiť von.
Veľmi rada sa s Vami podelím... nech sa páči, tu je recept.
Dostala som ho od sestry, nebudem ho prepisovať, veď aj to je vlastne ukážka handmade :-)
Pečiem ich každý deň, vždy sa zjedia.
Ja robím malé zmeny oproti receptu. Rožkov robím 12, krásne sa mi tak vmestia na jeden plech. Gúľam cesto na tvar a veľkosť malého tanierika, netrápim sa s trojuholníkovým tvarom.
Rožky, ktoré som dnes piekla sú posypané aj drvenou rascou, celá mi už došla. Určite len kvôli rasci nepôjdem do obchodu.
Prajem Vám veľa úspechov v pečení a hlavne veľa zdravia.
Marta
P.S. Pre začiatočníkov v pečení pridávam link na veľmi podrobný fotorecept.
https://www.sashe.sk/Pedigmania/journal/podrobny-fotorecept-na-domace-rozky
Kam ďalej? Prečítajte si aj ďalšie články zo Žurnál+
eko.brnka Jej, super, zajtra vyskúšam :)
mina Tiež vyskúšam :)
B-L-made Šikovná si :-)
dekorBEA Perfektne!
Elells To si musím zapísať, ďakujem :)
PohladnicePreRadost ... :) ... ♥ ...
Pedigmania Anikó :-)
HechoConAmor Ďakujem za receptík :) :) :)
JanaYarn Až sa mi slinky zbiehajú a aj z obrázku cítim tu vôňu. Musím vyskúšať, keď už mladí prikázali babke a dedovi sedieť doma.
Erika1957 Ďakujeme za recept,zajtra ho určite vyskúšam.
Radka79 Krasne rozky, tiez vyskusam.
BioHandmade Pripájam video s jednoduchým a rýchlym postupom na domáce rožky:
https://www.youtube.com/watch?v=szTwKrjIktk
ButterflyHandMade ❤️ tiež uvažujem nad pečením doma. Keď ma situácia donúti, tak zas začnem kvaskovat. Zatiaľ si vystačím i s raňajkami bez chlebika
KacenkaPoliakova mňamky, mňam, manžel: aj my si také spravme...a čo urobí manželka:)....za lásky ..všetko:)
Maba Mňam, myslim že aj ja ich zajtra alebo pozajtra vyskúšam. Teším sa.
Leni.Art Ďakujem aj ja za receptík, už mi kysne cesto. Nebolo na čo čakať, chlebík sme práve dojedli :)
Pedigmania Ďakujem za lajčeky, dievčence. Ak môžem poradiť, nechajte cesto dlho kysnúť. Aj v mise, aj na doske, aj hotové rožteky na plechu. Nech sú pekne nakysnuté.
Nech sa Vám darí!
cardmaking vďaka za recept. ❤️ určite vyskúšam
Evit.Art Dakujeme pekne je to fakt neskutocne ako sa v cloveku zmenia hodnoty!velka vdaka
MaryLove Ďakujem za recept zajtra ich vyskúšam :)
singleton Ďakujem ♥ Môžem sa opýtať, ako dlho - aspoň približne - nechať cesto kysnúť?
Pedigmania Dĺžka kysnutia závisí od teploty v miestnosti. Celkovo nechávam rožteky kysnúť aj viac ako hodinu, aj dve hodiny. Myslím tým od začiatku miesenia cesta. Zamiesim si a v kľude napríklad pozerám telku, alebo čítam, čo je nové na Sashe....je to taká pohodová robotka :- ) Ale veď momentálne sa nikam neponáhľame ...
katis Prosím vás, skúšali ste niekto robiť rožky aj zo sušeného droždia? U nás momentálne čerstvé nedostať a chcela by som ich vyskúšať ☺
miVida Včera sme vyskúšali, keďže nám došlo pečivo a rožky sa podarili perfektne. Dcéra chválila, že chutia ešte lepšie ako tie z obchodu. Inak info pre @katis použila som polovičku sušeného droždia, tzn. 5g , keďže čerstvé nemám teraz k dispozícii. Ďakujem za recept, odkladám si ho k obľúbeným receptíkom.
HenrietaMocova PERFEKTNÉ! Určite vyskúšam. Veľká vďaka!
MirianaOli Určite vyskúšam, super fotoreceptík:)
dalie.creations Sú úžasné! Skúšala som ich
zazka2 Ach, tie vyzerajú úžasne. Piekla som aj ja, ale z droždia mi až tak nechutia. Ten kvások sa dá kde zohnať?