Domov » Žurnál+ » Autor: Margita Brtošová

Žurnál+

Chutný nedeľný obed.

Margita B. » Osobné Blogy / 2019-09-29 14:49:05 /  2 komentáre / 6 lajkov

    Ahojte sashe priaznivci dobrého jedla. Celkom rada si v žurnáloch prečítam články o varení. Keď som tak rozmýšľala, čo by som mohla na túto tému ponúknuť ja, napadol ma recept, ktorý máme doma všetci veľmi radi. To slovo všetci by som chcela zdôrazniť, lebo keď sme doma všetci je nás spolu desať a naozaj nieje veľa takých jedál ktoré máme radi úplne všetci.  Jedlo sa volá srnčia bratislavská roštenka a mám ho z jednej starej ani nie kuchárskej knihy, skôr by som povedala brožúry. Mám ju od svojej mamky, ktorá má 87 rokov. Bohužiaľ nikde som nenašla rok vydania, ale ako autor je napísaný A.Nestál a bolo to vydané ako príloha denníka Práca. Keď nemám divinu, tak používam hovädzinu.  Tak teda recept:

600g srnčej kýty, 60g masla, 1/4 l smotany, 50g slaniny, 50g cibule, 150g koreňovej zeleniny, 50g hrášku, 100g hladkej múky, 1 zelená paprika, kečup, soľ, nové korenie, citrón, ocot. 

     Z mäsa nakrájame roštenky, mierne naklopeme, na stranách narežeme aby sa nekrútili a posollíme. Opečieme na masle (ja používam prepražené ghee). Vo výpeku opražíme na drobno nakrájanú cibuľu, pridáme 2 guľky nového korenia, lyžicu kečupu, zalejeme vodou, pridáme roštenky a dusíme do mäkka. Mäso vyberieme, šťavu vydusíme, zaprášime hl. múkou, mierne zapražíme, zalejeme vodou alebo vývarom a povaríme. Pred koncom varu pridáme smotanu, prevaríme, prichutíme soľou, citrónovou šťavou, octom a precedíme.(Ja osobne necedím). Zeleninu si na drobno nakrájame a zvlášť uvaríme. Papriku nakrájame na drobno. Slaninu rozškvaríme. Uvarenú zeleninu a papriku pridáme spolu s rozškvarenou slaninou a hráškom (ja dávam mrazený) do omáčky ako vložku.  Ako prílohu podávame knedľu. 

     Jedlo je naozaj chutné, a hoci to vyzerá zložito, je to celkom jednoduché. Tak skúste a môžte sa potom podeliť o svoje skúsenosti, a ako vám to chutilo.

Dobrú chuť!!!

Komentáre

Momino supeeeer

2019-09-29 18:33:37

drotar.mlich Prijmem kucharku ,lebo ta nasa duochodcovska sa zblaznila!

2019-09-30 08:32:221x

Pre komentovanie musíš byť prihlásený, nejde to ináč.

Maba
Maba
89 predaných ks, 48 hodnotení

Reaguje do 3 hodín

Ahoj. Teším sa, že ste nakukli do mojej galérie. Ručná práca, hranie sa s korálkami, či vytváranie niečoho nového mi robí úžasnú radosť, a je to pre mňa najlepší relax. Som iba amatér, ale snažím sa vecičky vyrábať čo najkvalitnejšie.

Pri kúpe nad 40 € poštovné zdarma.

TOP Žurnál - Týždeň

Najlepšie žurnály posledného týždňa TOP žurnál mesiac »

TOP Žurnál Mesiac

Najlepšie žurnály mesiaca

Viac »
Kompletná hitparáda žurnálov »