Domov » Žurnál+ » Autor: Erika Valanecová

Žurnál+

SAShE vie aj variť! - Tekvica a cvikla

Erika V. » Fotopostupy a Návody / 2018-11-13 19:09:31 /  1 komentár / 14 lajkov

Ahojte, tentokrát vám prinášam jeden slaný receptík. Zase jednoduchý a rýchly. Tak, ako k jeseni patria jablká, tak k nej patrí aj tekvica a cvikla. Príroda ich obdarila krásnymi farbami. Ja som dnes zvolila oranžové hokkaido. Spolu s cviklou je táto kombinácia nielen farebne nádherná, ale aj výborne chutí. 

 

 

Na prípravu budete potrebovať:

  • 1 hokkaido
  • 2 cvikle
  • 3 strúčiky cesnaku (podľa chuti)
  • tymián
  • soľ
  • rascu
  • olivový olej

 

 

Postup:

  1. Hokkaido vydlabeme a pokrájame na kocky, nešúpeme ho. Cviklu dopredu uvaríme v šupke, očistíme a pokrájame tiež na kocky. Očistíme cesnak. Pripravíme si tymián, najlepšie čerstvý, soľ, rascu a olivový olej.
  2. Tekvicu dáme spolu s cesnakom do hlbšej panvice na olivový olej, pridáme rascu a soľ. Dusíme do polomäkka.
  3.  Pridáme cviklu a ešte chvíľu podusíme, aby sa nám chute a farby spojili. A hotovo. Jednoduché však?

 

 

Táto kombinácia sa hodí k pečenému mäsu, ale takisto je vhodná aj pre vegetariánov.

Ja som sa rozhodla upiecť kačicu, ktorá patrí tiež k jeseni, ale v takej odľahčenej forme. Kapustu som nahradila touto nádherou a knedľu mačkanými zemiakmi.

 

 

Prajem dobrú chuť!

Vaša Lines

Komentáre

oliva99 vyzerá to úžasne po každej stránke. Určite vyskúšam - vďaka♥

2018-11-14 16:48:571x

Pre komentovanie musíš byť prihlásený, nejde to ináč.

TOP Žurnál - Týždeň

Najlepšie žurnály posledného týždňa TOP žurnál mesiac »

TOP Žurnál Mesiac

Najlepšie žurnály mesiaca

Viac »
Kompletná hitparáda žurnálov »