Domov » Žurnál+ » Autor: Erika Valanecová

Žurnál+

Čerešňové tiramisu

Erika V. » Návody / 2020-06-27 17:00:02 /  Pridaj komentár / 23 lajkov

Ahojte!

Dnes mám pre Vás ďalší recept, tematicky zladený so sezónou čerešní. Naše sú domáce zo záhrady starých rodičov, ale krásne nájdete určite aj na trhu. :) Tiramisu mám veľmi rada, no väčšinou mi stačí jeden kúsok, keďže je pre mňa dosť sýte. Čerešne ho však krásne osviežili a je tým pádom oveľa ľahšie a letnejšie. Super by v ňom boli aj napríklad jahody alebo čučoriedky.   

 

 

Ingrediencie: 

  • dlhé piškóty
  • cca 200 ml vychladenej zaliatej kávy
  • čerešne
  • 500 g mascarpone
  • 4 žĺtky
  • 110 g kryštálového cukru
  • do kávy môžete pridať aj rum alebo Amaretto

 

 

Postup:

  1. Pripravíme si sklenenú misu a na dno naukladáme piškóty namáčané v káve.
  2. Čerešne prepolíme a odkôstkujeme, pocukrujeme. Necháme odstáť a neskôr asi polku navrstvíme na piškóty.
  3. V miske si rozšľaháme žĺtky s cukrom do peny. Pozor, aby v nej neostali kryštáliky cukru. Potom stierkou zľahka ručne primiešame mascarpone a rozmiešame. Toto je náročnejšie, ale stojí to vo výsledku za to. 
  4. Na čerešne navrstvíme mascarpone krém.
  5. Zopakujeme znova vrstvu piškót.
  6. Tentoraz dáme poslednú vrstvu mascarpone.
  7. Navrch pekne naukladáme polky čerešní.
  8. Na noc dáme odstáť do chladničky.

 

 

Tip: Kakao alebo mletú kávu dávajte na tiramisu, až keď ho budete chcieť servírovať, ináč sa Vám práve kakao môže v chladničke roztopiť.

 

 

Dúfam, že sa Vám môj ďalší recept páčil a ešte ho počas tejto sezóny stihnete vyskúšať. :)

Vaša Lines

Komentáre

Pre komentovanie musíš byť prihlásený, nejde to ináč.

TOP Žurnál - Týždeň

Najlepšie žurnály posledného týždňa TOP žurnál mesiac »

TOP Žurnál Mesiac

Najlepšie žurnály mesiaca

Viac »
Kompletná hitparáda žurnálov »