Lenka S. » Fotopostupy a Návody / 2013-08-01 08:16:44 / 22 komentárov /
91 lajkov / 1006x zobrazený
Prednedávnom som narazila na podobný článok, v ktorom však chýbal receptík. Tento som zostavila sama a robím ho už niekoľko rokov. Prvý raz som ho zverejnila na www.varime.sk pod mojím nickom Malacanka.
Prísady sú ľahko dostupné a lacné. Prípravu zvládne aj začiatočník. Podľa tohto receptíku si niekedy vyrobí štangle aj môj manžel.
Voda 300 ml
Rastlinný olej 100 ml
Droždie (kvasnice) 1 balíček
Cukor 3 lyžička kávová rovná
Soľ 1 lyžička kávová vrchovatá
Cesnak 6 strúčikov
Olivový olej 2 lyžica polievková rovná
Hladká múka T650 - polosvetlá 500 g
Všetky suché prísady zmiešame s rastlinným olejom vlažnou vodou a rozdrobenými kvasnicami. Vypracujeme hladké cesto a necháme ho 30 min. vykysnúť. Na 1 veľký plech si rozložíme papier na pečenie. Nakysnuté cesto si rozdelíme na 10 - 12 častí, urobíme z nich dlhé paličky (ktoré zatočíme) a položíme vedľa seba na plech vyložený papierom na pečenie. Dobre potrieme olejom a pečieme v rozohriatej horkovzdušnej rúre pri 175°C asi 15 min. Potom prepneme na gril na 3 stupeň a urobíme si chrumkavú kôrku - cca 3 min. Olivový olej zmiešame s roztlačeným cesnakom, osolíme a upečené horúce pizza štangle potrieme cesnakovým olejom. Cesnak necháme na povrchu, je to lahôdka... každý si dá toľko cesnaku ako mu chutí, my ho milujeme, tak dávame veľa.
Výborné s gréckym šalátom, uhorkovým šalátom s smotanou alebo len s cesnakovo- smotanovým dressingom.
Hajinka mňamka..! Aj keď by som také naozaj nemusela papať... neviem či odolám
Bastet veru vyskúšam! vďaka za tip, k zeleninovému šalátu sú neodolateľné:-)
Lila94 mnaam tak toto musim skusit :))
L.E.N.K.A Sú naozaj dobré a to "točenie" zabezpečí, že cesnak na nich pekne drží :-) Dobrú chuť ;-)
L.E.N.K.A Oh a aby som nezabudla! Hore nafotené množstvo je z polovičnej dávky... takže môžete počítať s dvojnásobným množstvom... V tomto krásnom teplom počasí to krásne nakysne, tak možno toho budete mať aj viac ;-)
Dadyart juj vyzerá to skvele :-) mňam :-)
MiraKarelova hneď ako bude menej horúco idem na to:) Ďakujem
remix ďakujeme za recept!!...vyskúšam...cesto mi urobí domáca pekáreň a ostatné už bude hračka!!!
kerkyra0071 vďaka za recept... štangle milujem...
Hanulina už viem, čo budeme večerať, dík
L.E.N.K.A Dievčence šikovnice, dajte potom vedieť ako sa vydarili. Ďakujem za "lajky"
Vinutko vyzerá dobre, idem vyskúšať...
Hanulina Dobré boli. A so šalátikom, mňam...
Ešte raz ďakujem za tip na večeru - nenáročné a efektné.
L.E.N.K.A Hanulina, to ma fakt teší :-)
norika21 ďakujeme :-)
nina100 prosím vás ked máme len sušené droždie tak kolko ho mám dat??
miska013 Dakujem za super recept Stangle sa podarili Velmi sme si pochutili☺
L.E.N.K.A Jeeej to ma teší ☺️
jano22 2 hlávky cesnaku???? Asi strúčiky.
KatikaZ akurat idem nato :),dakujem za dnesnu inspiraciu
dominas Tento receptík je fakt skvelý. Nevedeli sme sa ich dojesť. Celej rodine chutili. K tomu naozaj akýkoľvek dresing a večera je hotová. Vrelá vďaka za recept
Pre komentovanie musíš byť prihlásený, nejde to ináč.
Keď ma kopne múza tak mi rozkvitne v hlave nová kvetinka. Potom hľadám cestu ako ju dostať do reálneho sveta.
Uvítam tykanie ;-)
Teraz v letnom období mám viac iných povinností, preto prosím o trpezlivosť. Výroba mi trvá trochu dlhšie ako zvyčajne. Ďakujem za pochopenie.
Ak potrebujete z jednej vecičky viac kusov, prosím počítajte s tým, že potrebujem čas na ich výrobu. Väčšinu mojich výrobkov v galérii nemám na sklade.
V prípade že potrebujete niektorú z vecičiek na presný termín, prosím dajte mi to vedieť, určite sa dohodneme... Niekedy idú dni príliš rýchlo a nestíham vyrobiť všetky zákazky naraz.
V žurnáli sú spomínané:
Najlepšie žurnály mesiaca
Viac »