Sama som tomu spočiatku veľmi neverila, predsa len sme mali doma už zopár pokusov o domácu pizzu, ktoré neboli najhoršie, ale úprimne, nebolo to ono. Až kým som nenatrafila na tento špičkový a pritom nesmierne jednoduchý receptík.
Od prípravy domácej pizze ma dlhú dobu odrádzala príprava cesta. Keď som našla tento recept, s radosťou som sa do toho pustila, pretože ľahšie to už ani nemôže byť - stačia 3 ingrediencie.
Recept som si doladila podľa svojej chuti a v tejto podobe vám ho teraz s radosťou odprezentujem. :)
Táto dávka cesta vyjde na o niečo menšiu pizzu od tej klasickej, chlap si s ňou poradí ľavou zadnou, takže ak ste dvaja, jedna nebude stačiť :) (minule som jednu celú zjedla aj ja - je fakt skvelá!)
Ingrediencie:
100 g jemného roztierateľného tvarohu
30 g hrubej múky
1 bielok
soľ, čierne korenie
---
kečup
sušená bazalka a oregano
voliteľné (ja som použila: šunka, mozarella, paradajky, kukurica, šampiňóny, nastrúhaný syr)
1 strúčik cesnaku
olivový olej
Postup:
V miske si zmiešame tvaroh, múku, bielok, trochu soli a trochu korenia - voilá, cesto je pripravené. :)
Tip 1: pre pekný okrúhly tvar pizze používam spodnú časť tortovej formy.
Tip 2: keďže je cesto relatívne tenké (cca 0,5 cm), odporúčam v prípade mozarelly alebo paradajky nekrájať hrubé plátky, aby sa pizza nerozmočila, potom nebudú po upečení pekne držať ingrediencie pokope s cestom.
Na spodok tortovej formy položíme papier na pečenie a aby sa nám nehýbal, použijeme aj obruč tortovej formy. Teraz môžeme jednoducho rozotrieť cesto na papier. Potom môžeme obruč odobrať, cesto potrieme kečupom, posypeme sušenou bazalkou a oreganom a následne ukladáme ingrediencie, ktoré na pizzi chceme mať - v mojom prípade najprv šunka, mozarella, paradajka, kukurica, šampiňóny a na vrch nastrúhaný syr.
Pizzu pečieme v rúre vyhriatej na cca 180 - 190° približne 20 minút.
Kto je milovníkom cesnaku, odporúčam po vybratí z rúry potrieť kraje pizze olivovým olejom, do ktorého si prelisujeme 1-2 strúčiky cesnaku.
Tak, rýchla a jednoduchá pizza je hotová! Ako vravím, raz vyskúšaš, inú už nebudeš chcieť. ;)
Dobrú chuť!
Kristína