Domov » Žurnál+ » Autor: Kristína Garčárová

Žurnál+

Raz vyskúšaš, inú už nebudeš chcieť!

Kristína G. » Fotopostupy a Návody / 2020-06-30 10:00:39 /  6 komentárov / 31 lajkov

Sama som tomu spočiatku veľmi neverila, predsa len sme mali doma už zopár pokusov o domácu pizzu, ktoré neboli najhoršie, ale úprimne, nebolo to ono. Až kým som nenatrafila na tento špičkový a pritom nesmierne jednoduchý receptík.

Od prípravy domácej pizze ma dlhú dobu odrádzala príprava cesta. Keď som našla tento recept, s radosťou som sa do toho pustila, pretože ľahšie to už ani nemôže byť - stačia 3 ingrediencie.

Recept som si doladila podľa svojej chuti a v tejto podobe vám ho teraz s radosťou odprezentujem. :)

Táto dávka cesta vyjde na o niečo menšiu pizzu od tej klasickej, chlap si s ňou poradí ľavou zadnou, takže ak ste dvaja, jedna nebude stačiť :) (minule som jednu celú zjedla aj ja - je fakt skvelá!)

Ingrediencie:

100 g jemného roztierateľného tvarohu

30 g hrubej múky

1 bielok

soľ, čierne korenie

---

kečup

sušená bazalka a oregano

voliteľné (ja som použila: šunka, mozarella, paradajky, kukurica, šampiňóny, nastrúhaný syr)

1 strúčik cesnaku

olivový olej

 

Postup:

V miske si zmiešame tvaroh, múku, bielok, trochu soli a trochu korenia - voilá, cesto je pripravené. :) 

Tip 1: pre pekný okrúhly tvar pizze používam spodnú časť tortovej formy.

Tip 2: keďže je cesto relatívne tenké (cca 0,5 cm), odporúčam v prípade mozarelly alebo paradajky nekrájať hrubé plátky, aby sa pizza nerozmočila, potom nebudú po upečení pekne držať ingrediencie pokope s cestom.

Na spodok tortovej formy položíme papier na pečenie a aby sa nám nehýbal, použijeme aj obruč tortovej formy. Teraz môžeme jednoducho rozotrieť cesto na papier. Potom môžeme obruč odobrať, cesto potrieme kečupom, posypeme sušenou bazalkou a oreganom a následne ukladáme ingrediencie, ktoré na pizzi chceme mať - v mojom prípade najprv šunka, mozarella, paradajka, kukurica, šampiňóny a na vrch nastrúhaný syr.

Pizzu pečieme v rúre vyhriatej na cca 180 - 190° približne 20 minút

Kto je milovníkom cesnaku, odporúčam po vybratí z rúry potrieť kraje pizze olivovým olejom, do ktorého si prelisujeme 1-2 strúčiky cesnaku.

Tak, rýchla a jednoduchá pizza je hotová! Ako vravím, raz vyskúšaš, inú už nebudeš chcieť. ;)

Dobrú chuť!

 

Kristína

Komentáre

PohladnicePreRadost ... vyzerá veľmi dobre, ale prekvapil ma ten tvaroh :) ... na akú hrúbku cesta - prosím - asi kladiete to "voliteľné" ? môže byť pri pečení položená na papieri na pečenie ? ďakujem ...

2020-06-30 12:48:531x

fullsewingleather Skvelé ☺

2020-06-30 16:52:151x

Artifima Áno, tvaroh prekvapil zo začiatku aj mňa, ale pri jedení ani nespoznáte rozdiel medzi klasickým cestom a týmto. :)

Na tú spodnú časť tortovej formy si položím najprv papier na pečenie, založím do formy aj tú "obruč", aby sa mi papier nehýbal a následne rozotriem cesto - v tejto forme je cesto naozaj tenké, povedala by som cca 0,5 cm. Potom tú obruč dám preč a ukladám ostatné ingrediencie. :)

2020-06-30 19:28:461x

PohladnicePreRadost ... ďakujem ... vyskúšam ... :)

2020-06-30 23:23:121x

danculienka tvaroh sa dáva pre vláčnosť cesta..posluži aj varený nastruhaný zemiak..(ako napr,strúhaná tekvica,cuketa,mrkva do koláčov-nie je tam pre chuť ale pre vláčnosť a vlhkosť cesta)

2020-07-01 11:58:312x

jarkamade vyzerá super (y) ja mám trošku iný recept, ale pri mojich jedákoch musím piecť naraz minimálne 2-3 veľké plechy. ale túto "jednohubku" by som veru mohla niekedy vyskúšať

2020-07-08 16:01:511x

Pre komentovanie musíš byť prihlásený, nejde to ináč.

Artifima
Artifima
28 predaných ks, 16 hodnotení

Na mojom účte nájdeš rôzne ručne robené výrobky vyrábané rôznorodými technikami. S mamkou sa venujeme najmä dekorovaniu drevených truhličiek s rôznou tematikou, výrobe látkových kníh pre detičky a z času na čas skúšame aj iné, zaujímavé veci. :)

DOVOLENKA 5.8.-28.8.2023

Moje kategórie


Pôvodné meno Handmade.Slovakia

TOP Žurnál - Týždeň

Najlepšie žurnály posledného týždňa TOP žurnál mesiac »

TOP Žurnál Mesiac

Najlepšie žurnály mesiaca

Viac »
Kompletná hitparáda žurnálov »