Domov » Žurnál+ » Autor: Zuzana Gojdová

Žurnál+

Zelená!!!

Zuzana G. » Osobné Blogy / 2016-03-19 19:29:27 /  Pridaj komentár / 16 lajkov

Priatelia, už to začína všade zelenať a ja sa snažím to krásne zelené zužitkovať, ako sa len dá.  Okrem toho, že sa zo mňa stal fanúšik klíčkov, pravidelne je zo mňa aj zberač. Kúsok za domom máme lesík, kde máme celé polia cesnaku medvedieho a na trhu som objavila čerstvý špenát.  Neobjavila som síce ameriku, ale recept, ktorý som dnes "vymyslela", stojí za to, aby som sa s ním podelila:

 

Špenátovo-medvedie palacinky.

Základný recept na palacinky:

10 vrchovatých lyžíc špaldovej alebo pšeničnej celozrnnej múky

2 vajíčka

6 dcl mlieka (možno zmiešať s minerálkou)

soľ

medvedí cesnak a špenátové listy - množstvo podľa vlastnej intuície 

(stopky odtrhneme a natrháme na kúsky, aby sa mixér príliš nezbláznil) Tých listov som pridávala niekoľkokrát po hrsti, rozmixovala, to zelené sa tam úplne stratilo.

Pôvodne som ich chcela naplniť cottage syrom, alebo bryndzou, ale napokon bolo k dispozícii iba nátierkové maslo, stačí tenká vrstva - fantastické!!

 

Dobrú chuť!

Komentáre

Pre komentovanie musíš byť prihlásený, nejde to ináč.

TOP Žurnál - Týždeň

Najlepšie žurnály posledného týždňa TOP žurnál mesiac »

TOP Žurnál Mesiac

Najlepšie žurnály mesiaca

Viac »
Kompletná hitparáda žurnálov »