SAShE
SAShE - slovenský handmade design.

Domov » Fórum » Úplne mimo misu » Colné vyhlásenie

Colné vyhlásenie

Úplne mimo misu

tulip-anka | 2012-02-01 15:33:27

Ahojte baby,

neviem či mi niektorá z vás poradí, ale pevne verím že áno :-) ...v tieto dni - ako všetci, ktorí máme živnosť, riešim uzávierku minulého roku. Starosti mi však robí jedno colné vyhlásenie, ktoré mám z dôvodu dovozu výrobkov zo zahraničia. V colnom vyhlásení je CLO a DPH. Ako o tejto skutočnosti účtujem ak som neplatca DPH a účtujem v sústave JÚ. Clo je prevádzková réžia a DPH? tiež?

Ďakujem krásne za každú radu!

cebakovalucia | 2012-02-01 20:30:33

Ahoj, to si nakupovala mimo EU??? Lebo inak sa clo neplatí.... teoreticky by to malo ísť tiež do prevádkových nákladov, ale to by ti musela udobriť ešte účtovníčka.... nie som v tom taká zbehlá....:-/

tulip-anka | 2012-02-02 08:12:04

áno Lucka, mimo EÚ...ale už som to poriešila :-) ďakujem pekne!

vranka | 2012-02-02 11:39:05

ja by som to dala do obstarávacej ceny za tovar, clo aj dph ti navýšili cenu tovaru a keďže nie si platca dph nemôžeš si ju odpočítať

majam | 2012-02-03 06:05:11

ahoj, ja som kupovala stroj a clo a dph mi vstupuju do ceny stroja a kedze ten sa musi odpisovat, tak su to vydavky neovplyvnujuce ZD a na vstupuju do obstaravacej ceny. Spolu s cenou stroja tvoria zaklad pre vypocet odpisov. Myslim, ze si to dobre zauctovala, ci nie? porad aj nam :))) ako si to nakoniec spravila

dagmi | 2012-02-10 01:20:21

Tak ako vidím trošku neskoro...

clo a dph ako je tu už viackrát spomenuté je súčasťou (nevyšuje) obstarávacej ceny tovaru, materiálu, dlhodobého majetku....

jcd - jednotny colny doklad sa eviduje v knihe záväzkov

a ešte by som len rada, aj keď ide len o maličkosť, ale zákon hovorí o platiteľovi DPH (nie platca DPH)

"nie som platiteľom DPH" (ja si na takéto maličkosti nepotrpím,ale niekto áno...:o))

Pripísať komentár

Pre komentovanie musíš byť prihlásený, nejde to ináč.