SAShE - slovenský handmade design.
Colné vyhlásenie
Úplne mimo misu
tulip-anka | 2012-02-01 15:33:27Ahojte baby, neviem či mi niektorá z vás poradí, ale pevne verím že áno :-) ...v tieto dni - ako všetci, ktorí máme živnosť, riešim uzávierku minulého roku. Starosti mi však robí jedno colné vyhlásenie, ktoré mám z dôvodu dovozu výrobkov zo zahraničia. V colnom vyhlásení je CLO a DPH. Ako o tejto skutočnosti účtujem ak som neplatca DPH a účtujem v sústave JÚ. Clo je prevádzková réžia a DPH? tiež? Ďakujem krásne za každú radu! | |
cebakovalucia | 2012-02-01 20:30:33Ahoj, to si nakupovala mimo EU??? Lebo inak sa clo neplatí.... teoreticky by to malo ísť tiež do prevádkových nákladov, ale to by ti musela udobriť ešte účtovníčka.... nie som v tom taká zbehlá....:-/ | |
tulip-anka | 2012-02-02 08:12:04áno Lucka, mimo EÚ...ale už som to poriešila :-) ďakujem pekne! | |
| vranka | 2012-02-02 11:39:05 ja by som to dala do obstarávacej ceny za tovar, clo aj dph ti navýšili cenu tovaru a keďže nie si platca dph nemôžeš si ju odpočítať | |
majam | 2012-02-03 06:05:11ahoj, ja som kupovala stroj a clo a dph mi vstupuju do ceny stroja a kedze ten sa musi odpisovat, tak su to vydavky neovplyvnujuce ZD a na vstupuju do obstaravacej ceny. Spolu s cenou stroja tvoria zaklad pre vypocet odpisov. Myslim, ze si to dobre zauctovala, ci nie? porad aj nam :))) ako si to nakoniec spravila | |
| dagmi | 2012-02-10 01:20:21 Tak ako vidím trošku neskoro...
clo a dph ako je tu už viackrát spomenuté je súčasťou (nevyšuje) obstarávacej ceny tovaru, materiálu, dlhodobého majetku....
jcd - jednotny colny doklad sa eviduje v knihe záväzkov
a ešte by som len rada, aj keď ide len o maličkosť, ale zákon hovorí o platiteľovi DPH (nie platca DPH) "nie som platiteľom DPH" (ja si na takéto maličkosti nepotrpím,ale niekto áno...:o)) | |
Pripísať komentár
Pre komentovanie musíš byť prihlásený, nejde to ináč.
Posledné komentáre
- mukiii007: pri vecičke môžeš robiť úpravy, je tam kolonka množstvo a tú prepíš z nuly na 1 trebárs :-) viac»
- gabikab11: skús sa pozrieť do galérie..a prípadne napísať, sú tam pekné hodinky..neviem či sa dajú aj vyklápacie..snáď dajú: http://www.sashe.sk/ivan viac»
- Foxina: dakujem velmi pekne ;) viac»
- Dominka: Nepotvrdzujte objednávky kupujúcej s nickom kikifofo_ kristína folková. Pošta mi dobierku vrátila s tým , že adresát neexsituje. viac»
Najnovšie témy
- Ako vrátiť vecičku späť. (1) - Dominka: Poslala som dve taštičky na dobierku. Vrátili sa mi s pošty s tým ,že adresát neznámi.Už som požiadala aj o storno. Chcela by som ich opäť v / Pomoc so stránkou
- zmazanie komentárov v žurnály (0) - handmade-by-emesi: Zdravím, potrebovala by som zmazať "pár" komentárov pri mojom poslednom žurnáliku..keďže sa tam niečo po...kazilo:) Dalo by sa ? / Otázky a odpovede
- otváracie pánske hodinky (2) - Tushi: potrebovala by som len poradiť, kde také zohnať. niečo takéto: http://i01.i.aliimg.com/photo/v0/281173623/Open_Cover_Men_Watch.jpg boli / Hľadám niečo špeciálne
Najdiskutovanejšie
- Zľavy, akcie, výpredaje (141) - natalyss
- Putujúci balíček III. kolo - ZORRO (87) - mukiii007
- Pomoc ohladom prav na facebooku (77) - TouchOfRed
- Putujúci balíček prihlásenie na III. kolo- Sandokan (58) - Mandy
- Nekvalitný hand made (29) - dominika.vavrekova
Work hard & be nice to people
Pravidlá fóra:- Platia známe podmienky: Žiadne kontakty, emaily, adresy na osobné stránky
- Myslite: Názov témy voľte čo najkonkrétnejší, nezakladajte témy "Pomoc", "Hľadám.."
- Buďte milí na ľudí: Aj keď s niekým nesúhlasíte, nekričte
- Držte sa témy: Pomôžete udržať fórum prehľadné a k veci. Máme aj Od veci fórum
- Nespamujte: Ovládajte sa a frekvenciu svojich príspevkov udržujte v norme. Aj keď určite máte čo povedať, ak rozprávate stále, môže to byť otravné ;p
|