Domov » Žurnál+ » Autor: R servis Anikó Horváthová

Žurnál+

Rýchly recept ...

R servis A. » Osobné Blogy / 2023-04-08 18:29:55 /  4 komentáre / 17 lajkov / 81x zobrazený

Ponúkam Vám tu jeden recept na bábovku ... takú rýchlu ... aj doba je rýchla a tak sa to zíde :) ... veľkonočné sviatky prišli ku nám, do našej domácnosti, tohto roku nejako príliš rýchlo ... tak rýchlo, že sme si na ne nič nepripravili ... popri bežných starostiach mali u nás prednosť naši najstarší členovia domácnosti ... z oboch strán rodiny ... tá naša domácnosť počkala ... je sobota a ja aspoň narýchlo urobím domácu dvojfarebnú bábovku ... zo surovín čo špajza, chladnička a šuflíčky ponúkmu ... možno ju skúsite aj Vy, aj keď nepochybujem, že každá máte doma niekoľko receptov na bábovky a tento možno nebude pre každú z Vás zaujímavý ... 

Nech sa páči. 

Čo vlastne potrebujeme

4 žĺtky, 20 dkg cukru krupica, 20 dkg polohrubej múky, 1 dcl oleja, 1 dcl vody, 1/2 prášku do pečiva a sneh zo 4 bielkov, kakao - hurá, všetko mám doma :) 

Nebude to prekvapením, ale v mise si rozmiešam žĺtky s cukrom pekne do peny, pridám olej a opäť dobre premiešam, pridám vodu a opakujem premiešanie, pridám polohrubú múku a zase pekne premiešam. Nezabudnem si medzitým vytrieť maslom a vysypať múkou pekáč a zapnúť rúru na cca 170 ct.C, nech sa medzičasom pekne zohreje ...

Ďalej do misy pridám prášok do pečiva, ručným šľahačom vymiešam bielka na tuhý sneh a ten postupne tiež pridám do misy, opäť všetko premiešam ... Do pripraveného pekáča vylejem približne ( od oka ) 3/4 vymiešanej hmoty, do zvyšnej časti si pridám za 2 polievkové lyžice kakaového prášku a dobre premiešam, nalejem do pekáča ... 

Keď je rúra zohriata, vložím do nej pekáč a pečiem  cca 35 minút pri 170 st.C, ale tu opäť nastupujú skúsenosti z vlastnosti rúry a iných pečení , takže si po 30 minútach koláč skontrolujem ... zistím drievkom (špáratko), či sa ešte cesto naň lepí alebo už je pekne upečené ... keď je hotovo, preklopím na tanier a nechám vychladnúť ...

A na okraj, medzi nami : bábovka nemusí byť dvojfarebná, ale keďže môj Miloš má rád piškótovú a ja zase kakaovú, museli sme v záujme vyváženosti našej domácnosti pristúpiť k takémuto kompromisu ...

Dúfam, že domáca rýchla bábovka spríjemní popoludňajšiu kávu či čaj a čo to z nej ostane aj na nedeľné raňajky ... 

Dobrú chuť Vám želá Aniko a jej Pohľadnice pre radosť ... 

Komentáre

SYNAE Pri čítaní som si spomenula na moje bábovkové obdobie, kedy deti boli ešte malé a manžel /zhodou okolností tiež Miloš/ ešte neodmietal sladké...Vtedy som bábovky piekla často, každý týždeň možno aj častejšie. A najlepšia bola takáto mramorová a ešte kakaová so sekanými vlašskými orechami.

Teraz mám obdobie cheesecake. Je to síce finančne náročnejšie, ale skúšam, učím sa...a je to mňam! Možno raz sem aj ja pridám overený a odskúšaný receptík. Želám krásny sviatočný deň!

2023-04-09 13:22:031x

PohladnicePreRadost @SYNAE ... Ďakujem Evička, rovnako želám pokojné veľkonočné sviatky a zajtra aj trochu vody, aby zdravie bolo :) ... nemám žiaden recept na cheesecake, takže by som aj bola rada za nejaký tuto zverejnený, najmä nejaký ľahký na prácu, nie na kalórie :))) ...

2023-04-09 14:51:57

SYNAE Pridávam teda môj receptík, je celkom ľahký na prácu.

Čokoládový cheessecake

250 g kakaových sušienok - Opavia Derby a kakaové venčeky nakombinovať a zomlieť na mlynčeku

na strúhanku

60 - 80 g masla roztopiť nad parou

spolu zmiešať, natlačiť do okrúhlej tortovej formy / priemer 24 cm/

vychladenú šľahačkovú smotanu nie celú, len tak 3/4 poriadne vyšľahať s vanilkovým cukrom

pridať neochutenú smotanovú nátierku 200 g a jemný hladký tvaroh 250 g,

práškový cukor podľa chuti, ja dávam 3 polievkové lyžice

ešte raz krátko vyšľahať na hladkú hmotu. Môžeme pridať aj zvyšné kakaové keksíky rozdrvené, pre stracciatella efekt.

Navrstviť na kakaovú hmotu.

1 dcl šľahačkovej smotany zohriať a zmiešať so 100g horkej čokolády, ak by bola poleva príliš hustá, pridať viac smotany.

Naliať a rozotrieť na povrch dobrotky.

Vrch sa dá ozdobiť rozdrvenými keksíkmi, či mrazom sušenými jahodami - tak to robím ja, vyzerá to ako z cukrárne.

Cez noc nechať postáť v chladničke.

Dobrú chuť!

2023-04-10 18:31:491x

PohladnicePreRadost Ďakujem veľmi pekne Evka, normálne som naň dostala chuť :) ... určite vyskúšam ....

2023-04-11 09:08:00

Pre komentovanie musíš byť prihlásený, nejde to ináč.

P
PohladnicePreRadost
PohladnicePreRadost
1487 predaných ks, 725 hodnotení

Urobme radosť svojim blízkym, priateľom a známym zaslaním pohľadnice, blahoželania k sviatku, prípadne zašlime kartu len tak, bez dôvodu - pre krajší deň - a aj napriek dobe internetu, e-mailov a mobilných telefónov - podpíšme ju vlastnou rukou...

__________________________________________________
Objednávky (zásielky s pohľadnicami) odosielam NAJBLIŽŠIE V PIATOK 26.4.2024 a to z objednávok prijatých do štvrtka 25.4.2024 do 15:00 hod. Ďakujem Vám za pochopenie.
___________________________________________________

TOP Žurnál - Týždeň

Najlepšie žurnály posledného týždňa TOP žurnál mesiac »

TOP Žurnál Mesiac

Najlepšie žurnály mesiaca

Viac »
Kompletná hitparáda žurnálov »