Vonku je ešte chladno a hoci prví poslovia jari z kvetinovej ríše už nesmelo vykúkajú spod zeme, akosi sa mi zdá, že tá jar stále neprichádza. Tak som sa rozhodla trochu ju prilákať.
Zapekanú cukinu a mrkvou som si trochu vylepšila jedlými tulipánmi. Recept určite poznáte, ale možno stojí za to si ho zopakovať. Množstvo je na dve malé zapekacie misky.
- potrebujeme 1 stredne veľkú mrkvu, 1 stredne veľkú cukinu, 1 vajce, 2 veľké strúčiky cesnaku, 1 lyžicu strúhaného syra, soľ, sušené oregano, vodu, hrubú múku
- cukinu umyjeme a škrabkou naporcujeme na tenké plátky, rovnako urobíme aj s očistenou mrkvou, plátky postupne rolujeme zhruba do veľkosti zapekacích misiek a zvyšok, ktorý ste nepoužili, nakrájajte na malé kúsky
- v 2,5 dcl šálke rozmiešame spolu 1 vajce, štipku soli, lyžičku sušeného oregana, dva veľké roztlačené strúčiky cesnaku, dolejeme trochou vody a pridáme trochu múky tak, aby cesto ostalo tekuté v konzistencii asi ako na lievance, pridáme zvyšok mrkvy a cukiny, syr, zmes rovnomerne rozlejeme do vymastených zapekacích misiek, priklopíme zrolovanými závitkami a dáme piecť na cca 200 stupňov asi na pol hodinu
- jedlý tulipán urobíme z kúska mrkvy a uhorky, vykrojíme a napichneme na špáradlo
- podávať môžeme len tak samotné ako malú chuťovku, ale so zeleninovým šalátom a plátkom chleba máte hneď ľahkú večeru...dobrú chuť!