Tento týždeň trošku neskôr,ale predsa :o)
dnes Vám prinášam receptík na babkin krehký jablkový koláč.
Suroviny na cesto:
6 žĺtkov
200g masla
200g práškového cukru
300g polohrubej múky
150ml vlažného mlieka
1 prášok do pečiva
Plnka:
2 kg očistených strúhaných jabĺk (môžu byť aj krájané zavárané)
1 vanilkový cukor
1 ČL škorice
všetko spolu dusíme s troškou vody asi 15-20 minút.
Sneh:
6 bielkov
100g kryštálového cukru
bielka vyšľaháme nad parou,po čiastočnom vyšľahaní pridáme cukor a šľaháme do zhustnutia.
V mise vyšľaháme maslo s práš.cukrom,pridáme po jednom žĺtka a šľaháme. Pomaly prilievame mlieko,chvíľu prešľaháme a nakoniec vsypeme preosiatu múku zmiešanú s práškom do pečiva.
Cesto rozotrieme na vymastený a vysypaný plech,pečieme v predohriatej rúre cca 20 minút pri 170°C.
Na upečený korpus navrstvíme plnku,rozotrieme tuhý sneh a pri 100°C "sušíme" 10-15 minút.
Dobrú chuť prajem.
Marianna :o)