Ahojte, obyvatelia sashe dediny.
Dnes sa s vami chcem podeliť o to, ako pripravujem slané torty. Vopred upozorňujem, že sa nejedná o nič svetoborné a nie je to nič pre vegánov a vegetariánov. Na nete je veľa návodov a tutoriálov, ako pripraviť takúto slanú tortu. Ja vám dnes ukážem môj pohľad na vec.
Najskôr si treba pripraviť všetky ingrediencie. Torty robím z toastového chleba (tmavý aj biely) ako plnku používam pár druhov salám a šuniek, rovnako syrov. Syry si treba nechať aj na obalenie torty. Tiež netreba zabudnúť na syrové nátierky, horčicu, domácu paprikovú pomazánku a našu (moju a hlavne sestrinu) tajnú ingredienciu - bylinkové maslo.
Nezabudneme ani na vecičky za ozdobenie - napr. plesnivý syr, mrkva, šalát, cherry rajčiny, olivy, paprika, pór, reďkovka, korbáčiky.... Proste čo vám chutí a chcete tam mať :)
Nemôžeme zabudnúť ani na podnos, kde budeme tortu robiť a následne servírovať.
Podľa požiadaviek, resp. aký tvar chceme si rozložíme toastový chlieb, natrieme ho prvou vrstvou buď nátierky alebo maslom. Naň poukladáme syr, salámu alebo šunku. A takto pokračujeme aj na ostatných vrstvách.
Keď už nemáme viac chleba alebo nám postačuje výška, poslednú vrstvu a následne celú tortu dookola potriebe nátierkou alebo maslom.
A teraz je už len na vás ako si ju dozdobíte. Vlastne, aj predtým to bolo iba na vás a vašej chuti ako si ju naplníte :)
Toto bola moja prvotina - pre priateľa k narodeninám. Povedal, že v živote nedostal krajší darček. Neviem, či to myslel naozaj, alebo sa iba chcel vtrieť :D
Ďalšiu som robila tiež k narodeninám, no tentoraz mamke. A keďže má narodeniny tesne po vianočných sladkých sviatkoch, trochu slanej chuti pre zmenu neuškodilo a po torte sa len tak zaprášilo :)
A do tretice narodeninová - pre môjho (potenciálneho) svokra, minulú nedeľu :)
Dúfam, že som vás trochu inšpirovala a možno sa na to dáte aj vy. Nemáte sa čoho báť, nie je to nič zložité :)
Prajem vám pekný zvyšok dňa
Biba